Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (206)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa pekná romantika. Britt Robertson považujem za peknú tváričku, ale chýba mi tam nejaká iskra. Scott Eastwood mi vadil, asi preto, že cowboji sa u mňa nespájajú s ideálom muža. Hlavne od Skrotenej hory :) Ale, že sa mestský typ dievčaťa obetoval ako prvý v prospech vidláka, to ma prekvapilo. Očakával som scenár opačný. Príjemný záver a že je dnes takých žien už málo, hodnotenie dávam nadpriemerné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks asi moc nepřekvapí, stejně jako tvůrci, kteří točí podle jeho knih. Ale prostě se jim nemůže vzít, že jsou líbiví a dokážou divákovu pozornost zaujmout, především pak pozornost divaček. Scott Eastwood je zatím pořád jen hezounek, tak uvidíme, jestli z něj bude něco víc. Docela rád jsem zase viděl Alana Aldu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo, aj keď to bola taká tá typická sladká snímka a tie zrovna moc nemusím. Ale ako romantický film dobre natočené, zaujímaví herci a celkom zaujímavé príbehy - aj keď ten príbeh staršieho muža a jeho lásky bol o dosť zaujímavejší, ako príbeh mladšieho páru. Mladý Scott Eastwood v džínsoch a klobúku na koni, jasná mladšia verzia slávneho westernového otecka, pre mňa neznáma Britt Robertson, Alan Alda v úlohe staršieho mentora príjemný. Nechcem u filmov tohto žánru moc premýšľať, len si príjemne oddýchnuť a toto bolo splnené. Dobrý film napríklad na Valentína. Ona krásna, on úspešný a svalnatý - klasická americká romantika. So šťastným koncom. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jezdec na rohatém oři a tupá milovnice umění se střetávají kousek od kampusu na kolbišti, kam byla ta naše puťka vytažena kamarádkou od objemného učiva. Fešácký KAUBOJ zapůsobí a předojemná romance je na světě. Ta naše žabka se rozplývá nad dojícími technikami toho naše Don Juana, zatímco Don Juan žasne nad tím, jak debilní obor si ta jeho vyvolená zvolila. V závěru filmu již divák nevěřícně kroutí hlavou, když to naše nemehlo dostane for free sadu obrazů od Picassa, za něž následně pořídí té své žábě galerii na venkově vedle kravína. Ta naše puťka chodí do práce v ŠANELU, cestou domů vyzvedne v kravíně frajera a oba společně jdou do jediné sámošky, jež je situována mezi kravínem a světáckou galerií. DEBILITA pro ženy v přechodu. 30% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem se začal na tenhle film koukat, tak jsem se musel smát při pohledu na filmové plakáty zfilmovaných děl spisovatele Nicholase Sparkse. Vlastně hned od prvního filmu je invence prakticky nulová. Buď na plakátu vidíte pár v obětí nebo pár, který proti sobě hledí. A vlasy se navzájem dotýkají tak, aby vyvolaly pocit romance. Pozadí je nejčastěji nekonečná písečná pláž. Co se týče filmů, s ničím novým nepřichází. Nicméně linie, ve které hraje Alan Alda mi přišla hrozně hezká. On je jako herec neskutečný bourák a do své postavy toho dokázal dát opravdu hrozně moc. I  vyprávění jeho životní příběhu mi přijde daleko zajímavější, než to s Eastwoodem. To ale neznamená, že by mě Eastwood jako herec nezajímal. Jen tady to prostě na celé čáře prohrál s Alanem Aldou, který byl pro mě tou hlavní postavou tohoto filmu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)

Reklama

Reklama