Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 3

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (566)

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ DÁTE SPOLU DO JEDNOHO BYTU ČTYŘI UPÍRY, JE JASNÉ, ŽE VZNIKNE HODNĚ NAPĚTÍ. A TO MŮŽE VZNIKAT Z JAKÉKOLIV SITUACE…" /// Tohle by mohl bejt dost zajímavej sitcom. Upírskej (jako)dokument o tom, jak přežít-žít v dnešní době. Odlehčený vyprávění o partě spolubydlících, u kterýho mám po chvíli pocit, že baví hlavně zúčastněný. Ubejvá ftipu a přestává mě to tak nějak celkově zajímat (bavit). Negraduje to humorně ani příběhově, ale plusem je, že se nesnížej k nějakejm debilitám, stupiditám či trapárnám. Prostě je to pro někoho s jiným druhem (černýho) humoru. To takovej Wolfcop je stejně levnej, ale pobaví (mě). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dostal jsem pozvánku na Bezbožnej maškarní ples ve Wellingtonu. 2.) Když si upíři nadávaj do homoklád, tak to se vždycky chlámu... 3.) Thx za titule ,,tompson“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď vyprsknete vodu z plných úst pri niektorom z vtipných momentov, je to celkovo dobrý ukazovateľ toho, že film je naozaj zábavný a vtipný. Film sa však nespolieha len na niekoľko vtipov, aby ho utiahli, udržiavajú súvislú, konzistentnú dávku humoru počas celého filmu a potom vás priklincujú niekoľkými brilantnými pointami. Taiki Waititi & Jemaine Clement naozaj vyšperkovali celú dilemu každodenného života upírov. Znie to ako šialený námet, aj takisto aj je. Keď sa rozhodneš pozrieť si film bez toho, aby si o ňom vedel viac ako som spomenul, nemôžeš urobiť lepšie. To, čoho som dočkáte, je jeden z najzábavnejších filmov. Možno nie najvtipnejší, ale okrem humoru film nepostráda inteligenciu, nadhľad a jemné napätie. Zamilujete si interakciu medzi hlavnými postavami a podpornými charaktermi. Aj keď možno film neoplýva bohvieakým príbehu, tu na tom naozaj nezáleží. Stačí sledovať tento veselý chaosu, ktorý sa prejavuje vo každodennom živote upírov. Bol som tiež prekvapený špeciálnymi efektmi, hudbou a celkovým spracovaním mockumentárneho štýlu, ktoré vyznieva totálne hodnoverne - až budete mať miestami pocit, že niekde v pivnici paneláku môžete mať kľudne upírých spolubývajúcich. Gore komédia aká sa len tak nevidí. 85%. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokumentární cyklus a parodie na všechny vampire / vlkodlak filmy v jednom. To chceš. Do detailu domyšlené a absolutně kreativní tvorba humorných situací na základě parodování upírské podstaty. Oceňuji, že režiséři se sami pustili do režírování a někdy mi přijde, že snad i tu kameru drželi oni. Poměrně komorní film, kde se bát nebudete a možná už nikdy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nepomyslel bych si, že nejlepší film o upírech za dlouhou dobu bude tahle ujetá černá pseudodokumentární komedie z Nového Zélandu. Se skromným rozpočtem, bez hereckých hvězd, ale se spoustou vynikajících scén a originálních nápadů a atmosférou, o které si může nechat zdát i leckterý vážně míněný horor. Navíc je znát, že pro všechny přítomné byl vznik filmu nejspíš jeden velký happening. 75%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po naprosto bezchybném seriálu, který se za mě řadí na můj osobní vrchol kinematografie, jsem zkusil i původní film, ale výsledek je neporovnávatelný. Drasticky chybí humor, sympatické postavy a naprosto ujetý styl jako je v seriálu a jelikož jsou to hlavní devizy úspěchu, výsledek je hodně neuspokojivý. Tohle bych vynechal a dal rovnou seriál, protože garantuju, že zábavnější, zvrácenější a vtipnější jízdu jinde nenajdete. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Bylo natočeno okolo 125 hodin materiálu, který byl převážně improvizací herců. Proces editování, který změnil film na finální délku 86 minut, trval téměř rok. (MarLin)
  • Počas scény v bare, kde má divák možnosť po prvýkrát zbadať postavu Pauline (Elena Stejko), zaznie pieseň "The Captain" od skupiny The Phoenix Foundation. Táto kapela bola založená v novozélandskom meste Wellington, v ktorom sa odohráva dej snímky a kde sa aj natáčalo. (Hudakfilms)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama