foto

Rhys Darby

  • nar. 21.3.1974 (46 let)
    Nový Zéland

Biografie

Už na škole byl největším komikem a i přes to, že roku 1991 nastoupil do armády, to tak i zůstalo. Roku 1994 odešel a o rok později nastoupil na univerzitu, kde se stal komikem školy a sklízel velké ovace. Se svým spolukomikem Grantem Lobbanem uspořádávali comedy festivaly a vyhráli několik soutěží. Poté se přesunul do Aucklandu kde začal svojí solo dráhu.

Jako tzv. Stand up komediant, slavil svým energetickým a kreativním provedením na Novém Zélandě velké úspěchy, při svých vystoupení kombinoval vyprávění příběhů s vytvářením různých zvukových efektů. O tom svědčí nominace (2001 a 2002) na BILLY T AWARD, což je pro komiky na Novém Zélandu nejprestižnější ocenění a hned na to se odstěhoval do Anglie (2002).

Poprvé (2006) se na televizní obrazovce objevil v pořadu THE SLAMMER což byl pořad BBC určený pro děti, kde vystupovali různí komici. Dále v "Ellen’s Really Big Show" a "The Comedy Store", ale až pořádný start byl s dvojicí zpívajících komiků ze skupiny FLIGHT OF THE CONCHORDS, kteří zaujali HBO a získali prostředky na natočení první série a dnes už i druhé série svého seriálu. Darby zde hraje roli managera dvojčlené skupiny FOTC, které se snaží pomoci prosadit.

Rhys Darby se objevil i na filmových plátnech. Jeho první větší snímek, kde hrál vedlejší roli potrhlého spolupracovníka Carla (Jim Carrey) se stal YES MAN, který si vydělal přes 200 milionů. Dále si zahrál roli ve snímku PIRÁTI NA VLNÁCH, jakožto jeden z DJ na lodi Radio rock.

Uvidíme zdali se Rhys Darby ukáže a ve větší roli prokáže svůj herecký um, jakou roli mu režiséři připraví, to už je ve hvězdách.

David "Bijazdic" Brázda

Herecká filmografie

Filmy

2020 Next Goal Wins
2019 Guns Akimbo
Jumanji: Další level
Mosley
Teen Titans Go! Vs. Teen Titans
2017 Jumanji: Vítejte v džungli!
Killing Hasselhoff
2016 Hon na pačlověky
2014 Co děláme v temnotách
2013 Keep Calm and Karey On (TV film)
2011 Hrdličky
Lež má krátké nohy
Velká vánoční jízda
2009 Diagnosis: Death
Piráti na vlnách
2008 Yes Man

TV seriály

2019 Quimbo's Quest (TV seriál)
Single Parents (TV seriál)
Win a Lunch with KZOP's Will Cooper! (S01E19)
Bobovy burgery (TV seriál)
What About Bob? (S09E17)
2018 Wrecked (TV seriál)
The Island Family (S03E10)
Mrs. Stanwick (S03E09)
The Dark Prince Returns (S03E08)
další epizody (10)
Rodinka na kousky (TV seriál)
Toilet Shaving Stuck Fertility (S03E12)
The Venture Bros. (TV seriál)
The Inamorata Consequence (S07E05)
Simpsonovi (TV seriál)
Úžasné místo (S30E02)
2017 Řada nešťastných příhod (TV seriál)
The Miserable Mill: Part Two (S01E08)
The Miserable Mill: Part One (S01E07)
Wrecked (TV seriál)
Speed (S02E08)
Cruise-ifornication (S02E07)
Sister Mercy (S02E06)
další epizody (7)
Huangovi v Americe (TV seriál)
Living While Eddie (S03E15)
Bobovy burgery (TV seriál)
Ain't Miss Debatin' (S07E15)
2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Miso Dead (S02E02)
The Barefoot Bandits (TV seriál)
Voltron: Legendární obránce (TV seriál)
Wrecked (TV seriál)
Cop Tricks (S01E10)
Javier and the Gang (S01E09)
The Adventures of Beth and Lamar (S01E08)
další epizody (10)
Akta X (TV seriál)
Setkání s příšerodlakem (S10E03)
2015 Rodinka na kousky (TV seriál)
Nanny Tent Earrings Cheeto (S01E07)
Interruptus Date Breast Movin' (S01E02)
2014 Short Poppies (TV seriál)
Legit (TV seriál)
Honesty (S02E13)
Sober (S02E12)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Austrálie (S05E20)
2013 Tiny Commando (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Bez jakýchkoliv otázek (S09E07)
2011 How to Be a Gentleman (TV seriál)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Na dlažbě (S02E10)
Číslo (S02E09)
Novozélandská čtvrť (S02E08)
další epizody (10)
2007 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Třetí Conchord (S01E12)
Herec (S01E11)
Nové fanynky (S01E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2013 Bond's Greatest Moments (TV film)
2008 Rocked the Nation (TV seriál)
2005 100 Greatest Cartoons (TV film)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2014 Short Poppies (TV seriál)

Dokumentární

2008 Rocked the Nation (TV seriál)

Host

TV pořady

2020 The Big Fib (TV pořad)
2012 Sunday Brunch (TV pořad)
2011 Adam Hills in Gordon St Tonight (TV pořad)
2009 7 Days (TV pořad)

Fanoušci tvůrce