Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť nezaujímavým úvodom, toto je jeden s tých filmov, ktorý postupne graduje. Úvod mi prišiel taký nemastný neslaný, postavy ani príbehom to moc nevedelo upútať, ale ako náhle M. Night Shyamalan spustí svoje hororové lakačky a rozbehne v pozadí aj zaujímavý a trošku šokujúci príbeh, tak si poviete, že Night je späť. 75% - 4* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

A vono to půjde, né že ne! Shyamalan se po několika záležitostech balancujících na hranici průjmu vrátil do hororových vod a jen tak mimochodem natočil jeden z nejlepších "found footage" filmů - uvozovky jsou zde na místě, jelikož spíše než FF výsledný produkt zdařile odkazuje na (pořád ještě relativně novou) symbiózu až posedlost mladistvých elektronickými hračkami a internetem. K nalezení je několik režisérových trademarků (drobné osudové předurčenosti postav), prazvláštní humorný nádech a především ojediněle úchylná atmosféra osamoceného sídla, jehož obyvatelé očividně nejsou v pořádku. Podezíravější divák sice pointu prokoukne dost brzy, nicméně originalita a příběh tentokrát chvályhodně ustupují skvostnému castingu a pseudodokumentárnímu stylu, jehož provedení nijak neubírá audiovizuálním kvalitám (děcka maj prostě dost dobrej matroš, smiřte se s tím). Naopak - celé to pubertální filmování "na tajňačku" krásně podtrhuje vyšinutost celého projektu. Dobrý to je! ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Shya se vrací do svých kramfleků. Visit je příjemným nízkorozpočtovým kouskem, který potěší hlavně výborným castingem a nosnou myšlenkou. Found footage v tomhle případě vůbec nevadí, má to jakž takž smysl a nečekaně i řadu velmi vtipných, černohumorných momentů (desková hra!). Co nejvíc oceňuji, je houstnoucí napětí, povedený twist a klasické Shyovi dechberoucí momenty vykouzlené postavením kamery. Bezpečně nejlepší počin od Vesnice. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Shyamalane, běž se už zahrabat. Slavný režisér má renomé, kvalitní casting, lepší zdroje i technické možnosti, ale točí svůj found footage nudněji než Petr Jákl. Abych jen nekřivdil, některé nenápadně hrůzné a tísnivé scény, například noční záběry běsnící babičky nebo úvodní hra na schovávanou, fungují znamenitě a filmu lze přičíst k dobru i sympatické dětské protagonisty a zdařile vyvedenou formu vyprávění, avšak napětí se trvale nestupňuje, skutečně děsivých chvil je něco kolem nuly a v závěrečných minutách mě scénář nezklamal, nýbrž vyloženě znechutil.... Zoufalý pokus o kvalitativní znovuzakotvení dřívějšímu stroji na hutnou atmosféru opět nevyšel, snad příště... 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok mi odporučil kamarát a tak som do seba hodil pár obľúbených teqilových pív a sťal sa ako činka, než sa čokoľvek začalo diať. Ťažko napísať niečo k deju aby človek nespoileroval, takže skôr len tak všeobecne - nie je to samozrejme plnokrvný thriller, nie je to ani plnotučný horror, je to proste taká shyamalanovská thrillerovo-hororová čierna snímka pre celú rodinu, alebo aspoň pre deti od 12 rokov určite. Shymalan vie, že najlepšie hrôza funguje v náznakoch, takže vo chvíľach, kedy naozaj nevieme, čo sa deje, je film najpôsobivejší. Navyše tu funguje väčšina lakačiek a z niekoľkých scén ma príjemne mrazilo aj doma v izbe a to som zámerne snímku sledoval o 13:00. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Fotoaparát, který zústane v obývacím pokoji, aby sledoval přes noc babičku, je typu 60D. Ten se ovšem sám bez jakékoliv akce vypíná po 12 minutách nahrávání. Nahrávat s ním je tedy nemožné. (hansel97)
  • Ze dne na den a dokonce i během dne se v různých scénách rapidně liší množství sněhu, který pokrývá dům a přilehlé okolí. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama