Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miranda (Rosamund Pike) má o svém životě jasnou představu. Živí se jako zdravotní sestra a ve volném čase se odreagovává u pečení dortů, kde se rovněž projevuje její perfekcionismus. Po silném traumatizujícím zážitku je ale její bezproblémový svět náhle roztříštěn a musí se nějakým způsobem vyrovnat s následky. Každý to ovšem děláme po svém... (Krouťák)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

divak84 

všechny recenze uživatele

Rosamunda předvedla excelentní výkon ve filmu, který je sice draždivý ale slabý. to že se chce Miranda pomstít a rozehraje hru dvojte agentky bylo jasne od návštěv ve vězení, kde Williama nejdříve načla aby ho doma dorazila. film má sice hlubokomyslnou premisu v tom, jak se Miranda bude s traumatem vyrovnavat ale nakonec k ničemu hlubokomyslnému nedošlo. slabý film, ale Rosamunda předvedla svýma hlaškama, řečí těla i herectvím že je TOP.. je to fajn ženská, zda se :) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Rosamund Pike je zase kočka, co se nebojí vystrčit drápky, mňau. Bohužel Return to sender je pro mě spíš televizním filmem s nevelkými ambicemi a ač je motiv znásilnění silný, zde je to pouze takový startér. Nakopne, zavrčí a... zhasne. Čekala jsem větší psycho, víc krve a víc zneklidňujících otázek. Navíc ve scéně, kdy chlapík leží na posteli má v jednotlivých záběrech střídavě bílé a tmavě šedé ponožky. Možná maličkost, ale zamrzí. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, film ktorý sa tvári ako je hrozne nepredvídateľný, a pritom má človek po celý čas podvedome vie, akým smerom sa to celé napokon vyvinie. Aj keď na malú chvíľu som mal pocit, že som svedkom nejakého pseudo Stockholmského syndrómu, ale nejako mi to stále nesedelo, že by sa film vydával touto naivnou cestou. Kto videl Gone, kde tiež Rosamund Pike "miešala karty", tak určite sa mu vybavilo akým smerom sa ponášal napokon celý dej... Ale zas, nebolo to až tak zlé ako mnohí vravia, aj keď bohužiaľ prekvapenie sa nekonalo... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Celý film je vystavěn na tom, že (a jak) se v jeho průběhu proměňuje divákovo vnímání hlavní postavy (znamenitá Rosamund Pikeová) a jaká k tomu tvůrce poskytuje vodítka. Není to tedy hloupé ani špatně natočené a závěr nepotřebuje žádné doslovnosti. Ještěže tady ale máme odborníky ("optimální konstruktivnost psychologie postav", proboha), kteří ve svém příspěvku natláskají spoiler na spoiler, že? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdravotní sestra, která má až příliš pozitivní vztah k hygieně, se rozhodne řešit trauma z násilného zážitku tak, že začne docházet do vězení za chlapem, který jí znásilnil. Teď budu možná trošku spoilerovat, když napíšu, že se jedná o pokus o trošku sofistikovanější rape and revenge. A zrovna dvakrát nevyšel. Nejzásadnějším problémem je fakt, že se to celé strašně táhne. Už dlouho mě nic tak neuspávalo. Za pozornost stojí vlastně jen začátek a konec. Další věcí je strašná předvídatelnost, kterou se sice režie snaží zamaskovat profilem násilníka, ale moc jí to nejde. A nakonec je tu Rosamunde Pike, kterou mám sice rád, ale tady svou roli absolutně nezvládla. Zklamání. 15% ()

Galerie (24)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama