Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dědic velkého jmění, který má v patách detektivy, se po sérii příjemných i tragických nedorozumění rozhodne dát dohromady svého dvojníka a jeho tajnou lásku. (Netflix)

Recenze (68)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nuž čo, aj takéto sladkosti sa točili a mnohí ich majú radi doteraz. Vôbec nevadilo, že deti chodili cez Vianoce s holými kolenami a letných šatočkách, ze mariet sa promenadovala v spoločenských šatách s holým chrbatom po dvore zaviatom snehom, a ten vymyslený príbeh s dvojníkmi ? to bola milá romantická zápletka. Vianoce sú len raz do roka, A aj ten film stačí jeden krát.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som mimoriadne zvedavý, aký to je vlastne film, na ktorý si pamätám vyše päťdesiat rokov. Samozrejme, že sa dostavilo sklamanie. Marcel Carné bol slávnym režisérom a Gilbert Bécaud slávnym spevákom. Napriek tomu sa im podarilo nakrútiť vianočný film s tuctovou zápletkou, veľmi slabučkými hereckými výkonmi a jednou príťažlivou, ale donekonečna, reprízovanou pesničkou. Nečudo, že som išiel s hviezdičkou dolu. Zo spomienok sa nedá vyžiť. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedený a hezký film, který dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Tempo je zpočátku pomalejší, ale jakmile se rozjede hlavní zápletka, tak o úsměvné momenty není nouze. Film má krásnou vánoční atmosféru, inteligentní humor a okouzlující hlavní hereckou dvojici. Gilbert Bécaud si užívá obě herecké polohy a umí být okouzlující i parádně nesmělý. Françoise Arnoul je neskutečně půvabná a předvádí moc krásný herecký výkon a s Bécaudem mají výbornou chemii. Země, odkud přicházím je pohodový a příjemný film na vánoční svátky. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tohle není film pro děti, aspoň ty naše ho odzívly i přes všechno ježíškování (ve skutečnosti pèrenoëlování čili santaklausování, viz příchod krbem a reklamní papundekl s červeným tlusťochem na ulici, to jen ten dabing je z dob, kdy ještě bylo s ohledem na Hollywoodem dosud nepřeválcované české publikum přirozenější říkat Ježíšek místo Santa), ani pro normální dospělé, pro ty je tam zase toho Ježíška moc. Nacházíte-li se ovšem někde na pomezí těch dvou světů, tj. jste-li dospěláci s náladou na něco infantilně hravého, a máte-li navíc slabost pro francouzské šansony, užijete si to velmi. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vlastním TV rip nahraný ještě z dnes již neexistující ČT3 - a proč to říkám? Protože o tenhle kouzelný jednoduchý příběh o dvou v jádru dobrých dvojnících ve vysílacích schématech našich televizí jen tak nezavadíte. V českém znění v hlavních rolích Dana Batulková a Jan Jiráň (ČST 1992), přičemž především Jiráňův ryze civilní a možná až místy ostýchavý projev je naprosto kouzelný, je to nevšední a v dabingu neznámý hlas, s výborně zvládnutou intonací, který narozdíl od velké části dabérské obce své dialogy ani trošku nepřehrává, jemné pohlazení po duši. A krásné francouzské písničky, nepředabované, jako bonus k tomu všemu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Písně, jenž zazní ve filmu, zpívá chlapecký sbor Manécanterie des Petits Chanteurs à la croix de bois. (sator)
  • Některé scény z filmu byly natočeny ve francouzském Lantriacu nedaleko Puy-en-Velay. (sator)
  • Filmovou píseň „Le Pays d'où je viens“ zkomponoval Gilbert Bécaud a text k ní napsal Louis Jean Mathieu Amade. Píseň byla vydána v roce 1959 v souboru gramofonových desek „Karel Vlach Orchestra 1957–1960“. Text přebásnil do češtiny Zdeněk Borovec a píseň nazpíval Josef Zíma. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama