Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Satiricky úderné 'Peklo na talíři', jehož štafetu převzalo 'A dost!', vystřídalo naučné putování, které i díky pohodové hudbě jako nechtěný efekt dělá téměř PR českému potravinářskému velkoprůmyslu. Dokumentů na tohle téma natočených spoustu takž hodnotím hlavně za těch pár pro mě nových informací. Štafetu Pekla převzalo 'A Dost!' ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jelikož se některé epizody dají bez nadsázky použít jako učební pomůcka, o kvalitách tohoto pořadu, který volně navazuje na kultovní Peklo na talíři, opět pod taktovkou šéfa Prakulu Romana Vaňka, se netřeba nijak obsáhle rozepisovat. Tentokrát se podíváme nejen do největších potravinářských firem v ČR, ale i k menším výrobcům, takže je možné porovnat rozdíl mezi velkovýrobou a malovýrobou, podíváme se i na prvovýrobu (rozuměj jatka či dojnice) nebo například na různé druhy pochutin nebo mé oblíbené Plzně a Kofoly. Zkrátka navštívíme všechny možné i nemožné firmy, o jejíchž existenci jsem kolikrát ani netušil, každopádně jsem se vždy dozvěděl kupu informací a nikdy nebyl zklamaný. K tomu všemu ještě ten úžasný Romanův komiks, no prostě paráda. 10/10. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Další Vaňkova vzdělávací pecka. Vzhledem k tomu, že samozřejmě nikdo nepřizná vlastní vinu ("já nic, já muzikant" třetí díl budiž důkazem), můžeme být rádi aspoň za to, že jsou divákovi ukázány a popsány hlavní problémy a že říďa masokombinátu je sice kapitalista, ale takový, který je s to přihlásit se i k hnusům (a ne jen klenotům) své fabriky. Jen tak dál. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

První díl připomíná Chléb náš vezdejší s mluveným komentářem, koncentrovaný do pár minut (a tím i zajímavější). Nevidíme nic hrůzostrašného, ale porcování prasete tak, jak jsme si představovali, že by asi mohlo vypadat. Možná naopak ještě snesitelnější a lidštější, než jsme si představovali. Ta správná chuťovka nás teprve čeká v dalších dílech, které ukáží směr celého pořadu. Podle dosud uvolňovaných ukázek to vypadalo, že na nás vrhnou špínu, ale zcela zjevně se dozvíme i něco pozitivního. Hodnocení se pravděpodobně změní na základě dalších dílů. ()

ppospisil 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý typ pořadu, který česká gastronomie potřebovala, ale samozřejmě by se to dalo ještě o dost vylepšit. :) Chválím skvělý výběr témat a schopnost předat srozumitelně informace, slabší je protěžovanost některých podniků či názorů, avšak největší slabinou je stále opakující se hudba (vím, že to není u tohoto pořadu důležité, nicméně mě to s dovolením opravdu sere!). Zajímavý je i nápad s komiksem, který zdá se ale v nové sérii nebude. Dobrá a poučná zábava za 80%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama