Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (290)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, filmový Asterix skončil u Kleopatry, to co bylo pak byla čirá hrůza, neštěstí a zmar. Ale ještě sou tady ty animované filmy, jako třeba tenhle, jasná pecka. Je to vtipný, je to hravý, ale hlavně je to velká legrace, a o tom to má být. A bylo hezký, že tvůrci ukázali římské občany, jako normální lidi, kteří si taky chtějí utéct od uspěchaného dne a přeplněného městě, kde hrozí že skončíte v aréně se lvi. Animace zde je výborná a hezká, je nemůžu jinak než plný počet dát a doporučit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vysloveně mi Sídliště bohů zvedlo náladu. Dokázalo mi totiž, že Frantíci stále dokáží přijít s novým a originálním filmovým zpracování příběhů Asterixe a Obelixe. Já na těch jejich pohádkách vysloveně vyrůstal. A to jak na komiksech, tak na samotných filmech v televizi. Vznik Sídliště bohů pro mě bylo mírným překvapením, od kterého jsem nevěděl, co očekávat, ale láska k původní předloze mi nedala a musel jsem se na ni podívat. A nakonec uznávám, že nezklamala. Nejenom, že animace je hezká, ale tvůrci zakomponovali naprosto parádní humor, kterým se občas otírají i o dnešní realitu, což je dobře, protože takhle to Goscinny a Uderzo vždycky zamýšleli. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Podrobit si národy a rasy ekonomicky, to je daleko jistější cesta než armáda, která remcá a chce zavádět pochybné demokratické praktiky. Satira Asterixovi vždy slušela (nezapomenutelných 12 úkolů pro Asterixe), a proměna galské vesnice na tržiště pro bohaté je vtipná... až k pláči (občas si přeji, aby se vrátil Český Krumlov mého dětství - oprýskané historické centrum plné tajemných uliček a vojenský cvičák za železničním nádražím, jenže to už je pryč, teď je to nový Řím). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po posledních hraných průšvizích se Asterix vrátil zpátky ke kořenům a vůbec nevadí, že už se nejedná o klasickou animaci, protože digitální studia odvedla víc než slušnou práci. Asterix s Obelixem tentokráte stojí proti těm největším hrůzám jako jsou konzum, globalizace a asimilační politika Říma. Za tenhle nápad by scénárista zasloužil metál, protože tu byl prostor pro hromadu fórků a hlášek, které film dokázal plně využít. Parádní animák a doufám, že Asterix a Obelix budou v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe Asterix, ktorý mi spravil radosť. Nielen novou výbornou 3D grafikou, ale aj zábavným dobrodružným príbehom, v ktorom sa veľký Caesar rozhodol postaviť hneď v susedstve neohrozenej dedinky Galov sídlisko s mrakodrapmi. Už len ten kontrast, kde na jednej strane je ultramoderné mesto a moderná civilizácia a na strane druhej barbarský svet a stará známa dedinka kde sa predávajú hlavne ryby a štíty, ma náramne pobavil. Nehovoriac o problémoch, ktoré sa vyskytli pri stavbe a spolunažívaní oboch svetov. Výborný animák na oddych a relax po nedeľnom obede. 80/100 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o nejčastěji vysílaný film s Asterixem na českém Minimaxu v letech 2009 až 2024. (Vitox)
  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)
  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)

Reklama

Reklama