Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Alisa 

všechny recenze uživatele

Tři "věci" mi u tohoto filmu stačí ke štěstí, a to především úchvatná hudba, moudrý Osman Feragi (má nejoblíbenější postava z celé Angeliky) a věčně se vysmívající Colin Paturel. Nejvíce mě však baví samotný sultán, který je roztomile paranoidní, když každého podezřívá z toho, že se mu směje... a také jeho pohled, když zjistí, že je někdo ochoten vyměnit "tajemství Kamene mudrců" za jednu ženu. Já se prostě vždy skvěle bavím.. "Jakto, že tě ten tygr nesežral?" .."Musíš se ho zeptat, pane!" :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud nedojde k natočení již dlouho slibovaného trháku Angelika A Sultán A Tyrl Na Starém Bělidle (na což by hlavní představitelka mohla mít alespoň věk, když už nic jiného), máme tu poslední díl nehorázné ságy ještě nehoráznější lásky. Připomínka počátků Hollywoodu, kdy se jistý Rudolph Valentino proháněl po poušti, jako když ji vyšije. Bohužel Angelika ani Sultán nemají ani špetku z onoho kouzla němého filmu...ale i tak si nemůžu pomoct a šťastný konec Joffreyovi a Angelice přeju;) ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tuhle závěrečnou část Angeliky jsem snad viděl poprvé, snad i proto se mi líbila víc, než ty okoukané díly, navíc se odehrávala v exotickém prostředí. Samozřejmě, umělecký kýč, ale dívalo se na to dobře, skutečně ten závěr se podobal Pyšné princezně, nevím, kde zas Peyrac přišel ke zlatým dolům v Mykénské říši, ale to nevadí. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Na pohádkové filmy o Angelice se dobře dívá, pokud divák přimhouří obě dvě oči. Angelika a sultán se mi líbila méně než předchozí příběhy, občas mi ta rozmazlená rádoby madam, kvůli které houfně umírají muži, jen aby jí zachránili z nepříjemné situace, leze krkem, ale když jí dávají v TV, jakýmsi magickým kouzlem jsem buď připoutaná k obrazovce nebo jí mám alespoň jako kulisu při žehlení a jiných domácích úkolech. Náklonnosti k Angelice, i když trochu ambivalentní, se už asi nevzdám. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Tak i naposledy Angelika okouzlila nejen mě, ale i samotného sultána, ale opět se držela hesla "vaše nikdy nebudu". Pěkně si tu s Joffreyem prohodili role, páč zatím vždycky hledala Angelika, ovšem teď došla řada na Joffreye a tak se stal galejníkem, přešel poušť, našel zlato a to vše jen pro ty její kukadla:-)-mno asi ne jen pro ně. A to by samozřejmě nebyla Angelika, aby za sebou nenechala haldu zlomených srdcí, ještě naštěstí, že jich většinu zabili, takže se dokonce života nemusí trápit nenaplněnou láskou. Angelika a Joffrey jsou tedy konečně spolu a jestli neumřeli, tak v tý posteli na tý kocábce leží dodnes. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v tuniských městech Sidi Bou Said, Nefta, Monastir a El-Džem. (M.B)
  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)
  • Po natočení pátého snímku uvažoval producent Francis Cosne o pokračování, ale hlavní představitelka Michèle Mercier byla již velmi rozmrzelá. Cítila, že její život a její kariéra začínají a končí Angelikou a chtěla se vymanit z jejího stínu. Navíc jí vadil diletantský přístup tvůrců a uvědomovala si postupnou klesající úroveň filmů. K natočení šestého dílu již nakonec nedošlo. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama