Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Tak a dobrodružství je za námi a dá se říci, že na svojí dobu jde o celkem pěnou podívanou, která sice místy kolísá, ale dá se na to skutečně koukat. Poslední díl má velice pěkný začátek kdy hlavní roli nezastává už trochu protivná a Angelika ale její vyvolený Rescator. Škoda, že to tak nevydrželo celý film, protože to bylo celkem napínavé a celkem v této sáze neokoukané. Bohužel zase skočíme k samotné Angelice a napětí zmizí a čeká nás tu prakticky zase to samé, co už jsme viděli. Ve finále člověk pak vlastně zjistí, že konec přišel tak nějak docela nečekaně a byl dost odfláknutý… ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Angelikovská série byla prototypem monotónních amerických romantických projímavých blábolů z 80. až 90. let, od nichž se lišila snad jen zasazením děje do "historických" událostí francouzských dějin a hlavní postavou, která jakoby četla před natočením scénář filmu "Holky to chtěj taky". Každopádně je tohle taková limonáda, že i kolalokový Joe by blednul závistí a dívat se na ty filmy podruhé, asi bych na WC kadil kostky cukru (ráčej vodpustiti tydle hanebný výrazy). ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tuhle závěrečnou část Angeliky jsem snad viděl poprvé, snad i proto se mi líbila víc, než ty okoukané díly, navíc se odehrávala v exotickém prostředí. Samozřejmě, umělecký kýč, ale dívalo se na to dobře, skutečně ten závěr se podobal Pyšné princezně, nevím, kde zas Peyrac přišel ke zlatým dolům v Mykénské říši, ale to nevadí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V celej ságe Angeliky to vyzerá tak, že sa so svojim Peyracom snáď už nikdy nestretne. Musí podstúpiť všemožné útrapy, opakované pokusy o znásilnenie, bičovanie, prechod púšťou a horami. Nám to drása nervy, ale nič z toho jej neuberie na kráse a kvalite účesu, aby sa to zavŕšilo v sladkom závere. Trochu ma rozladilo, že som práve dnes videl súčasnú fotku Michele Mercier v hrozných šatách, ale nepokazí mi to hodnotenie, veď som ju ako malý chlapec chcel mať doma. –––– Ve Francii osvícení lidé mají za to, že na lásku je třeba dvou. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Jako mladsi, jsem to bral nyni uz jen s obtizemi.Dalsi nasledovne sledovani jakekoliv z Angelik u mne uz asi nenastane.Davam 2 hvezdy, za harem a za predstavu ze takto to tam asi mohlo byt a chodit, a za otrokarske lode a bubenika s bubnem co bubnuje a zvetsuje rychlost na to se neda zapomenout."roubiky do ust". ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Při potyčce v domě velvyslance Turecka v Alžíru se velvyslanec, který ochrání Peyraca před alžírskou vězeňskou stráží ve svém domě, při rozhovoru s velitelem stráží odkazuje na přijaté body Vídeňského kongresu, který proběhl v letech 1814–1815 a jako Vídeňská úmluva přijata 18. dubna 1961 ve Vídni. Příběh o Angelice je ale situován do doby dřívější, kdy dohody ještě nebyly oficiálně přijaté. (Teimei)
  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)
  • Králova zahrada se nachází v Tunisku. (M.B)

Reklama

Reklama