Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje osmý odvysílaný díl Tattoo. Asi vůbec nejrozšířenější formou zdobení těla je tetování. Dnes se s ním setkáte napříč všemi společenskými vrstvami a kulturami. Samotný akt tetování je tisíce let starý a jeho praktikování je spojeno s mnoha kmeny. Ať už jde o symboly s jasným odkazem, náboženské a nebo dekorační účely. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Tattoo odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

RedAK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já zastávám rozumný názor, že tetovačky nejsou určeny pro všechny. Je to podobné jako když si tlustá sádelnice bez soudnosti vezme v létě legíny, pupek jí sice pleská o piču, bůček s uzeným ze snídaně jí ještě trčí z prdele a ta psí látka ručně šita podvyživenými vietnamskými dětmi v protitankovém bunkru neví, jestli prasknout, nebo zplesnivět, ale ovárek si to hrdě kráčí dál, špek nešpek, a pak se chlubí Veronice, té pitomé štětce s trapnými padesáti kily, jak se po ní dneska všichni otáčeli. Je totiž zásadní rozdíl v tom, když si slečna adekvátně zaoblených kontur nechá na nožku vytetovat nějaký decentní ornament a v tom, když se ploskonosá rašple z rodiny Grinchů potetuje Ježíškama od hlavy až po prdel, takže vypadá jak omalovánky pro retardy a aby toho nebylo málo, tak si k tomu do heverem roztahanýho ucha bez masa hodí kus dřeva, do jazyka nastřelí traverzu, zuby vymlátí šutrama a pak jde s tímto estetickým šarmem děsit slušné lidi do fronty na heroin. U chlapů bych tetování asi tolik neřešil, ačkoliv ti jsou zase přeborníci v jebání prázdné slámy, páč všechny ty symboly mají zajisté svůj důvod, příběh, duchovno, spirituální poslání, astrální znamení a smysl veškerenstva a vůbec to nejsou jen nesmyslné čmáranice zahrnující čtyři promile, dva debilní nápady a jednoho zfetovanýho černýho tatéra. Já mám taky tetování. Když jsem byl totiž tenkrát v Tibetu a Aštar Šeran s Joladnou mi otevřeli čakry, tak mě osvítil Buddha a řekl mi, že to musím udělat, takže držte laskavě huby. Jo a ta jedna hvězda je za to, že dokument stál za krásné dokonale zakroucené hovno. ()

666teen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle kmeny, to je teda...Nacpat do necelé půl hoďky něco o něčem, je určitě ten...těžká věc. To značí, že výpovědní hodnota dokumentu bude ta....divný dojem. Tenhle díl sleduji z pohledu nestranného pozorovatele, neboť nějaké jehly do kůže jsou pro mě pasé. Mě stačí, že mě děti ve školce počmáraly inkoustovkou a dodnes to nejsem schopnej umejt. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Punk a Tatoo, kdybych se měl s pistolí u hlavy přihlásit k příslušnosti k některému z cyklem nabízených kmenů, byly by to právě tyto dva. A proto co se týče jejich krátkometrážní zdravice musím konstatoval zklamání a velké zklamání. Co to jako bylo? Ospalý medailonek leklé divnoženky? Když už nedisponuji nadbytkem času, tak proč si vyberu ten nejméně vypovídacího pohledu? Jestli jste co se týče tetování panicové a chtěli jste si na něj utvořit nějaký názor nebo se o něm něco bližšího dozvědět, tak tady nehledejte!?!?!?! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série Kmeny je obecně tak trochu mimo původní plán, ale tohle bylo od startu až na konec úplně špatně... Od jakožeumělecky pojaté kamery, která by chtěla být strašně cool a osobitá ale je jen otravná, mdlá a nefunkční -přes aktéry, kteří vlasně nemají žádný názor, pořádnou myšlenku či aspoň paměť -až po fakt, že o tetování je to tak z 20% ...hrůza a ztráta času. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle snad stačí jen toto: Jedna velká nuda…Nemám na sobě žádné tetování, to však neznamená, že bych měl něco proti tomu. Tedy spíš je mi jedno co má kdo na sobě, ale už teď jsem zvědavý, jak to bude vypadat (cca za 30 let). Ve dvaceti se každému líbí nechat si vytetovat kdejakou píčovinu, ale v šedesáti už to tak vidět nebude. Tento díl Kmenů je hodně nezáživný, doslova má uspávající tempo a kromě přehlídky několika potetovaných mě nezaujalo vůbec nic. Pokud nebudu počítat to tetování na ženskou prdel. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama