Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem měl možnost vidět tuto francouzkou kriminálku nesčetněkrát (kino, kde ji promítali mělo volný vstup a já se v tu dobu neustále motal kolem). Možná proto mi několik výborných pasáží utkvělo velmi dobře v paměti a já si mohu být jist, že nikdy nezapomenu, jak se v tomto filmu chytře vybral sejf a to závěrečné (hodně úzké) projetí mezi dvěma betonovými sloupy by skvěle bodovalo i v dnešních filmech. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadá poměrně obyčejně a otřepaně (arogantní a protřelý zločinec a zdrženlivý rozvážný zloděj utíkají před policií), ovšem zdání klame. Z protřelého zločince se vyklube polda se srdcem širším než ramena a ze zloděje excelentní machr na vykrádačky. A když se k nim přidá ještě krásná vdova se zajímavou minulostí, o dobrodružství nebude nouze. "Specialisté" jsou jedním ze zástupců zlodějských dobrodružných filmů ("Zelený led", "Melodie podzemí"), který si na nic nehraje a je natočen jen a pouze pro relax. Důkazem buď ten superoptimistický závěr. Ale řekněte, kdo by to těm dvěma sympaťákům nepřál!? A nejde také pořád koukat na silné emociální příběhy s drsnými konci. Na odpočinek a pohodu jsou "Specialisté" naprosto ideální. 96%. ()

Reklama

Mara97 

všechny recenze uživatele

Narazit na dobrý film v televizi zcela neplánovaně není nic neobvyklého. Když ten film je ale kdesi za svou polovinou a vy se od něj najednou nemůžete odlepit, i když neznáte předchozí děj, jedná se už o výjimečnou situaci. A právě tak jsem na Specialisty narazil. Několik scén neuvěřitelně napínavého vloupání mne donutilo podívat se tentokrát na celý film, a rozhodně jsem nelitoval. Tradiční detektivka, odlišujících se od ostatních neuvěřitelnou vynalézavostí a důmyslností naprosto zaujme pozornost, kdy už okolí pro diváka neexistuje. A přitom se nejedná o žádný mainstream. Jaká to škoda. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení bude možná poněkud subjektivní. Když ten film vidím dneska, stejně prožívám pocity, jako když běžel v roce 1987 v kinech. Líbil se mi tolik, že jsem na něj šel i podruhé. Má to napětí, vtip, nápady, natáčeno mj. v krásném kaňonu řeky Verdon a k tomu zadumané blankytné oči Bernarda Giraudeau a rošťácký pohled Gerarda Lanvina – skvělá dvojka, pro mě skvělý filmeček. :::: Existovala v té době vůbec lepší krimikomedie ? ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu už tahle francouzárna nestíhá. Od momentu kdy dva desperádi potkaj étrickou ženu je to už vyloženě selanka. Prej pravdivé, drsné a syrové. No teda lol, spíš takové romantcko idealistické a někdy i dost zjednodušené, speciálně na konci, tam už se scénárista ani režisér vůbec neobtěžovali namáhat mozkové závity. Vyvrcholení už bylo stejně plytké jko v Kobře 11. Když to srovnáte třeba s Francouzskou spojkou tak to je úplně jiná káva. Možná kdyby tonatočil perre Richard tak by to mohla bejt docela veselá taškařice. :) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama