Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Umělecké až naturalisticky věrné zpracovaní praktik jedné služebny čeky, kde jsou na denním pořádku popravy (ve filmu vidíme opravdu vše - zabíjení krys před popravou, svlékání odsouzených do naha, smývání krve po popravě, pouštění revolučního pochodu, vytahování mrtvol, odvoz náklaďákem, černý humor popravčích) bez slitování (dotknou se i pracovníků čeky, na něž praskne erotický vztah - mající až sado-masochistický nádech - v pracovní době) a porady jejího vedení. Velitel - navzdory vlastní tvrdosti (i k vlastní rodině) a intelektuálnímu ztotožnění se se svým údělem - psychicky úkol nezvládne a po neúspěšném pokusu nechat se zabít při jedné z poprav končí v psychiatrické léčebně. (raroh)

(více)

Recenze (51)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Kvituji nevýpravnou, ale přesvědčivou volbu popravčích prostor, rovněž záměrný důraz na strojové a rutinní znázornění poprav i jakéhosi poklidu, kterým ten mlýnek na maso běžel a diváka měl snad i začít nebavit a usvědčit ho tak záměrně z toho, jak povrchní je, když si neuvědomuje podstatu a proto, že poprava pětice nahých lidí proběhla po třicáté identickým způsobem, se vlastně nudí, jelikož beze změny formy ztrácí interes. Čekist měl pár zajímavých momentů např: "Tavárišči, mně se chce tak žít!" či pokus o atentát "moralistické" slečny na Srubova....ovšem celkově mi to jako extra umělecká záležitost nepřišlo. Možná je to ale dobře, oceňme Čekistu raději jako pokus o svědectví, než ždímačku na city. Už to je od tvůrců ruské příslušnosti více, než by člověk čekal. 60% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Koukám že tady spousta lidí zase nezná pravá historická fakta, takže zde opět padají řečí o vině Sovětů a další podobné nesmysle, takže já jen dodám že příslušníci této odporné organizace byli vesměs židochazaři stejně jako později u NKVD. Pod jejich krvavými prackami zahynuly milióny Rusů – šlechta, inteligence i prostý lid. Židochazar nemá historii, ale pouze kriminalní rekord až do dnešních dnů! Naďa Savčenko měla pravdu když mluvila o "židácích' v souvislosti s děním na Ukrajině, prozřela a zaplatila, místo slibné kariéry skončila v base! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Len pre silnejšie povahy. Komunizmus a prejavy moci v tej najhoršej podobe. Tento film ponúka dookola opakujúce sa hrôzy, akoby chcel u diváka dosiahnuť ten pocit rutiny, ktorú z toho popravčia čata očividne má. Práca ako práca. Sme svedkami množstva odsúdených na smrť ako nepriateľov revolúcie a ešte väčšieho počtu drsných popráv. Nahota popravených obetí surovosť týchto udalostí ešte umocňuje a odhadujem, že dobrá polovica filmu sú brutálne zábery popráv, nakladanie a odvážanie mŕtvol a čistenie popraviska. Niet tu miesto pre nejaké sympatie, poniektorým môže prísť zle, všetci do jedného sú to pravé komunistické svine. Nič krásneho na filme nehľadajte, tu ide iba o drsnú výpoveď a ukážku krutosti doby a ako píše uživateľ Big Bear na konci to treba spláchnuť pol litrom vodky...80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,REVOLUCE NENÍ IDEA. JE TO ŽIVÝ ORGANISMUS...“ /// Ze života čekisty, jejichž posláním byla likvidace škůdců revoluce. Nečekejte pestrobarevnou mozaiku příběhů. Spíš neveselý a fádní vyprávění o sovětským gestapu. Popravy. Ideologie. Naplnit sklepní kóje. Vyprázdnit sklepní kóje. Naplnit kóje… Revoluce je totiž hladová šelma toužící po krvi. Nečekejte ovšem utrpení druhejch. Sovětskej člověk byl naučen umírat s hrdostí. ¾ filmu popravy. A přesto (nebo právě proto) vylejzá na povrch víc než jen zrůdnost ideologie. Nakonec jde přece jen o člověka… Hodnotit tohle je těžký. Vobyčejnýmu člověku totiž nemá co nabídnout. Ovšem já vím, že такова жизнь, ничего не поделаешь… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, proč Rusko ještě není přelidněný. 2.) Kukačky mi kukaj Internacionálu. 3.) Koukám jen na filmy s víc jak litrem mrtvejch . 4.) Thx za titule ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade obrovska vdaka ludom ako Wacoslav1 a Manonfire, ktorych profily som si nahodou prechadzal a nasiel som, ze hodnotili tento rusky film. Fuckt sa oplati obcas poprezerat profily uzivatelov. Reziser Rogozkyn mi sice nic nehovori /poznam z Ruska Tarkovskeho, Michalkovova, Popogrebskeho, Ejzenstajna a prorezimnych Bondarcuka s Ozerovovom/, no ale tento rejza mi teda fakt nic nehovori. Takze moj prvy film s nim, a to dost schematicky film. Ide to vo vychodenych kolajach - vrazdy v podzemi - rokovanie - vrazdy -rokovanie -vrazdy .... Vrazdy som si neuzival, nebavia ma a zijem moralnym zivotom a rokovania boli tiez suchoparne : meno XY : razstrelit, meno XY razstrelit a stale v tom istom duchu. Dejova linia prakticky nejestvuje, a to, ze sa diali masakre za cias ranneho ZSSR rokov 1918 - 38 viem a je mi luto tych obeti. Ovsem, mrtvym patri ucta a keby som si mal len 1 minutou ticha uctit kazdeho jedneho cloveka z 8 holokaustov, co prebehli /nigerijska Biafra 1967 -70, Rwanda 1994, darfur, Congo Free State 1865 - 1905, rezim hrozy v Kambodzi, Ukrajinsky Hladomor 1932 - 33, Vychodny Timor + ten klasicky zidovsky holokaust, tak by som 11 rokov nesmel ani vyslovit ani hlasku. Z technickych pricin je to nemozne. 80 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • V 10. minutě je vidět, že popravčí četa je vyzbrojena revolvery Nagan. Po salvě, při záběru z druhé strany, na dveře, k nimž jsou stavěni odsouzení, jsou ovšem vidět průstřely od brokových nábojů. (mikulin)

Reklama

Reklama