Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

provitamin 

všechny recenze uživatele

Svéráz národního lovu nie je až taký dobrý a vtípkami našlapaný ako rybolov, ale aj tu nájdeme dostatok absurdných scén, nechýba všadeprítomný alkohol a vodka, bezchybné originálne prípitky generála Michaliča a aj ďalší parťáci z rybolovu Serjóža, Kuzmič, Ljovo, ... (píšem ako (ne)počujem) a znovu je dej nejako prepojený s Fínskom. Občas som mal pocit, že scenárista pri vymýšľaní niektorých scénok nemohol byť triezvy a nebudete ďaleko od pravdy ak si myslíte že k lovu takmer ani nedojde. Už sa teším na ďalšie voľné pokračovania s ruskou alkoholickou partičkou. Tí by už asi mohli natočiť čokoľvek a nedal by som menej ako 3. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa to až tak nezobralo, v čase vzniku to bola nepochybne pecka, teraz však skôr len slušná a zábavná priemerná komédia. Nepopieram, našlo sa tu veľa zábavných situácií, zväčša hraničiacich až s absurditou, ale častý a opakujúci sa motív vodky po čase začal trocha nudiť. Najlepšia bola kravička, chúďa.... :) 65/100 ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Výborná a nedoceněná komedie, kde se Rusové snaží karikovat svou národní hrdost. Je ovšem třeba se dívat v originálním znění s titulky, to české hodně kazí, zejména dialogy s mladým finským reportérem (a Skákal pes místo Ievan Polkky - WTF???!!!), a tím pádem by muselo hodnocení spadnout o tři nebo čtyři hvězdy dolů. Ale takhle já nehodnotím a jsem navíc rád za možnost se dívat v originále. Zároveň podle mě ze série nejlepší, poněvadž více vychvalovaná dvojka nemá v sobě tu poetiku a metaforu, navíc byl až na některé opravdu brilantní situace ve srovnání s jedničkou trochu prázdná a unavená (a viděl jsem ji v originále taky). Každopádně medvídě a policista ve mě budí záchvaty smíchu pokaždé. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Fascinace vodkou jakožto nezbytnou položkou denního režimu mě skutečně nepřesvědčila. Zdá se, že se Rusové přece o něco snažili, ale vůbec se to nepovedlo. Místy jsem ani nechápala dialogy, které měly být vtipné. No, zřejmě nějaký svéráz národního humoru. A kde schrastili takovou bandu pseudofešáků, to by mě taky zajímalo. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Viděno až po Svérázu národního rybolovu. Trošku mi sice chyběl prokurátor, ale jak už jsem psala v komentáři k rybolovu, tady jsem se kromě nepřetržitého usmívání ještě párkrát od plic zasmála - scéna s medvídkem, nafouknutí člunu, kráva místo bomby atd. Filmy o kámoších mě vždycky dostanou, i když tyhle bych asi v reálu při tom lovu neviděla tak idylicky jako výborný pan režisér a možná bych je i přizabila. A možná taky ne, záleželo by na hladince vodky v krvi.....Moc se mi líbilo prolínání idylických snových scén se skutečností, zvláště když se rušká šlechta proměnila v ty Čerkesy nebo kdo to byl. Moc příjemný film, který mi dokáže vyloudit úsměv na tváři, kdykoli si na něj vzpomenu. ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama