Reklama

Reklama

Dejte mi pokoj!

  • Francie Une heure de tranquillité (více)
Trailer

Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Niela Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I". A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu, klidu, samotě a domácí pohodě si vychutnat tento hudební klenot. Jenže, v tom okamžiku, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky této vzácné gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou. Ať už se jedná o nečekanou návštěvu syna, kutilské bušení souseda, lomození uklízečky, urputné vyzvánění telefonu nebo poněkud dramatičtější obvinění z nevěry ze strany manželky či příchod jeho milenky. A jako třešnička na dortu se v domě koná tradiční oslava nazvaná Sousedský den. Michel musí nasadit do boje všechnu svou energii, lstivost i mazanost. Jen proto, aby získal svou vytouženou hodinku klidu. Dokáže to? Nebo se jeho tak nadějně započatý den změní v noční můru? (CinemArt)

(více)

Recenze (93)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

"Žiju ve vtipu" édition français. 60%. Je vskutku uklidňující vědět, že se takový bizarnosti dějou nejenom mně, ale i například v divadelních scénářích. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzská konverzační komedie o typovi, který si koupí vinylovou desku, aby si ji v klidu domova přehrál, ale jako just na potvoru mu to díky sledu střeštěných událostí není dopřáno. Je to hrozně prostý film odehrávající se v jednom bytě, takže to dost potvrzuje divadelní předlohu i způsobem hereckého projevu. Veškerý úspěch/neúspěch stojí na hlavním hrdinovi Christianu Clavierovi, kterého já mám rád, takže jsem se pobavil, ale podruhé to nedám. ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

Jak mám nyní uvedeno ve svém profilu, jsem toho názoru, že základem komedie je všední život, do něhož se vlivem okolností dostanou komediální prvky. A přesně takové jsou komedie s Clavierem. A tedy i tato. Tato komedie navíc má i hlubší podtón, neboť jde i o sondu do manželského života, a to sondu, která jde takříkajíc na dřeň. ()

blazir1 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrnme Mate synka ktereho nesnasite a parazita ktery nemakal, nemaka a navic vam drze do baraku nataha mraky pristehovalcu buhviodkud. Zjistite ze ve skutecnosti neni vas protoze vase milovana se spustila, vedela ze neni vas ale svedomi ji dohnalo az ted po 30 letech. Co udelate? Vubec nic.... Do bytu se vam cpe otravny soused se svou pocetnou skvadrou, soused ktereho neznate, hrabe se vam ve vasich vecech jako by byly jeho. Co udelate? Vubec nic.... Clovek by to chtel vnimat jako komedii ale opravdu to hodne plave na nesmyslnem jednani. Clavier uz taky notne zpomalil od svych nejlepsich let. Francouzska komedie + takovy super namet na pecku typu Blbec na veceri a ono z toho vyleze tohle... Ach jo. OBROVSKE ZKLAMANI. Odpad nedavam jen kvuli Clavierovi, ktereho mam rad, ale musel jsem se tedy hodne drzet... ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Konverzačky příliš nevyhledávám a když už, tak komedie. Líbí se mi hlavně francouzské, naopak české filmy, zejména po roce asi 2000 (nejen komedie) moc nesleduji, protože je zejména jejich scénář zoufalý. Tato komedie mě dokázala rychle vtáhnout do děje, nabízí sice velmi jednoduchý námět a zápletku, ale vyvažují to dobré gagy a kombinace vtipných a vážných dialogů/scén. O nejvyšším hodnocení jsem po skončení neuvažoval, dosavadní vývoj a pointa to vyřešily za mě. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„One man show“ v podaní Ch. Claviera, ktorý dokázal zatieniť svojich kolegov a kolegýň. Celkom dobre rozpracovaná komédia na francúzsky spôsob o chlapovi, ktorý miluje (jazzovú) hudbu a nechce nič iného, len si vypočuť „unikátny“ album, ktorý si kúpil. Ale keď prídu problémy, tak prídu naraz! Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Francuzi opat potvrdili,ze okrem hororov im idu skvelo aj komedie,vyborne som sa pobavil a zasmial,Christian Clavier bol vyborny,on vie ako rozosmiat cloveka...:-) ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Věřím, že jako divadelní hru bych si to užila. U filmu jsem se ale dost nudila a počítala minuty do konce. Ač se tam prakticky pořád něco děje, tak to nemá ten správný spád. Konec je pěkný, nutící k zamyšlení, ale tak trochu vytržený z kontextu toho všeho předcházejícího. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Jako divadelní hra to musí být naprosto super, ale na filmovém plátnu to jaksi kulhá. Jako ono to pobaví, jak se to celé začíná rozpínat do absurdních rozměrů a situací, ale nikam dál to nevede, takže to končí někde na půli cesty. 3* ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Film navazující na tradici francouzských komedií 70. a 80. let minulého století. Film přímočarý, nesnažící se něco důležitého řešit (snad kromě závěru ve starobinci) a film větší část vtipný a veselý. To, že tam bylo pár hluchých míst mi až tak moc nevadilo, hlavně, že jsem si vypláchl mozek. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Když tak o tom přemýšlím, tak nebýt zápletky s milovaným vinylovým LP, souseda Poláka a instalatéra "Poláka", byl by to dost propadák. Ale jako sběratel desek jsem se do pocitů hlavního hrdiny alespoň trochu dokázal vcítit, takže jsem jeho zoufalství z nedostatku klidu na poslech oblíbeného kusu a zneuznání ze strany okolí tak nějak chápal. Třeskuté výbuchy smíchu se však po celu délku filmu nedostavovaly a i celé kino se spíš chvílemi uchechtlo, než aby se válelo smíchy po zemi. Takže spíš taková průměrná jednohubka, než výrazná pecka. Ale vzhledem k tomu, že je anoncováno jako komedie, při níž se zas tolik nenasmějete, musím dát dvě hvězdy... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po tisící čtu Tvůj dopis na rozloučenou - tak bych definoval dobré české komedie. Proklínáááám - takto bych definoval české komedie, které se v dnešní době natáčejí (existují i čestné výnimky). A teď k těm francouzským - po miliontý se mi potvrdilo, že frantíci komedie umí. Skvěle skládají jednotlivé bonmoty na sebe, bez toho, aby tlačili na pilu. Na začátku filmu jsem měl pocit, že půjde o jakousi mluvenou grotesku, jelikož jde vážně jen o tu desku, pak mě, ale vtáhl inteligentní vtipný a svižný film, u kterého rozhodně nezůstane váš úsměv v povislé rovině. Clavier je pro mě spolu s Renem a Depardieum zlatým fondem francouzského humoru. Dejte mi pokoj se sice nevyrovná výbornému Co jsme komu udělali, ale rozhodně nedělá ostudu svému žánru. Jedna z mála věcí, co je mínusem, je nedotažená dějová linie s manželkou - jak to bylo dál. Možná byl, ale záměr nechat to právě takhle. Doporučuji všem milovníkům dobrého humoru. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemná divadelní komedie s výbornými herci, klasickým francouzským humorem a velmi přívětivou délkou. Hezky strávený čas! ()

caba 

všechny recenze uživatele

To je komedie, kterou jsem potřebovala!!.Výborný Christian Clavier,jednoduché , vtipné -bláznivé zápletky.Prostě francouzká komedie,která mě nezklamala. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Nenáročná situační komedie o zubaři-milovníku hudby, který si chce přehrát novou desku, ale nedopřejí mu klidu.(max.50%) ()

Slon Hotovson 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie, která si na nic nehraje. Divadelní předlohu nezapře, ale je zase díky tomu poznat, že díky tomu umí skvěle pracovat s pointami a jejich načasováním. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama