Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě dostalo, když jsem si v zajímavostech o tomto filmu přečetl, že byl neoficiálně zakázán v Evropské Unii. Ono se totiž není čemu divit, protože tento snímek je silně protikapitalistický a celkově se vysmívá penězům a všem malichernostem o kterých si myslíme, že jsou pro nás důležité, ať už jsou to auta, televize, walkmany, v dnešní době by to byly zajisté mobily a další kraviny, které jsou známkou našeho konzumního života na úkor dalších živočišných a rostlinných druhů. V této francouzské komedii můžeme vidět potrhlou návštěvnici ze vzdálené planety na které všichni lidé žijí v souladu s přírodou a respektují přírodní zákony. Neexistujou tam auta, peníze, domy, prostě čistočistá přírodní záležitost bez konzumace masa, kde všichni mají rádi všechny a ze které pocházel i syn Boží, kterému zde na Zemi přezdívali Ježíš Kristus. No zkrátka, všichni tam žijou v takzvaném ráji, jaký by eventuelně mohl být i na zemi, kdyby se lidi odprostili od těch svých nedůležitých věcí a aspoň trochu se sžili s přírodou. Ale stačí vyjít ven a hned potkáte kriply, že je možná škoda mluvit. Tak tato divoženka z mírumilovné planety se dostane na naši Zemi a ihned se začne dusit a to díky výparům z aut a továren. Má takovej dar, že když škubne hlavou, tak lidé začínají mluvit pravdu a začnou se chovat podle přírodních zákonů, což vede k řadě vtipných situací. Ale hlavně je to film, který se vysmívá jak politice, tak nesmyslnostem některých věcí, které jsme se díky jejich dlouhému trvání na této planetě naučili přijmout a nepřemýšlet o nich a brát je jako samozřejmost i když logický smysl těchto věcí většinou je, aby jeden člověk vykořisťoval toho druhého ve jménu jeho boží modly a tou jsou samozřejmě peníze a nic jinýho než ty peníze, ale také jsou to bankovní účty, peníze, auta, politické lži, kterými politici balamutí své příznivce. Určitě tento snímek stojí za zhlédnutí už jenom kvůli tomu, že člověk začne přemýšlet o všedních věcech, které bere jako všední rutinu a kterou návštěvník z cizí planety vidí jako něco nevysvětlitelného. Za tuto parádní sondu do lidských duší dávám zasloužených 80%. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Isto nie je dobrý znak filmu, ak predtým, ako film začne je reklama na Aštara a Vesmírnych ľudí, no pri mnohých ekologických témach a dobrých filmoch som to už zažil, že ich šíria aj takýto čudáci, takže som si radšej počkal na film. Ten bol skutočne s istou ekologickou témou a ohľadom nezmyslov, ktoré sme si vytvorili a ktoré ovládajú náš svet, bola to celkom dobrá komédia, akurát to okolo Spasiteľa považujem za mierne nevhodné, taktiež to s tými vyslanými ľuďmi ako Bach, či to ohľadom toho, ako im zrejme začal vadiť futbal a urobili z toho akúsi homosexuálnu šou a navyše smiať sa bezdôvodne len tak? No veru, nemusím celý film, aj keď na zamyslenie je dobrý, propaganda ani náhodou, možno trocha strelený film so svojským posolstvom alternatívy, ale inak to má dobrú myšlienku. Ohľadom toho vegetariánstva je to každého vec, je na to veľa vedeckých názorov, každý má na to svoj, tiež by som film nespájal s nejakým hnutím, aby sa dobré veci nezmyselne neškatuľkovali k nezmyslom. Je to svieža komédia z 90. rokov, ktorá rozhodne neublíži a možno len podujme zamyslieť sa nad zmyslom života a ním ako celkom. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Vyskytují se zde komentáře nadávající na přehnanou ekologickou aktivitu. Naopak. Film byl natočen jako satira na to, jak náš systém nedává smysl. Mrzí mě, že nepopsali, jak fungují peníze, jak ztratily smysl zrušením Bretton Woods. Je to opravdu zrcadlo naší společnosti. Doporučuji všem trochu víc uvědomělým, co se umí zasmát i na vlastní účet. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

La Belle verte je v podstatě nemožné nějak racionálně zhodnotit, prostě vám sedne nebo ne. Kromě toho, že sympatizuju s většinou jeho obsahu, jsem se taky celou dobu výborně bavila (scény s orchestrem, na stadionu, týpci u bankomatu a další). Pro někoho nesnesitelně iritující, pro mě velice osvěžující film. "Zákazu" ze strany EU se můžu jen hořce zasmát. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Predstavte si svet, v ktorom sú všetci ľudia k sebe dobrí, láskaví, delia sa o všetko spoločne, nepotrebujú peniaze a žijú v súlade s prírodou. Nemožné? Film "Nádherná zelená" hovorí otvorene o našej spoločnosti. S humorom vykresľuje, aký nesprávny je dnešný pohľad na svet. Mnohí ľudia už dávno tušili, že niečo nie je v poriadku, ale tento film si nedáva servítku pred ústa a nebojí sa povedať, že chorá je naša spoločnosť, naša veda a technika, naše stravovanie, politika a najmä to, že ešte stále používame peniaze. Hovorí sa, že dôvodom toho, že tento film je taký neznámy, nikde v televíziách sa nevysielal a takmer nikde sa o ňom nepíše, hoci v ňom vystupujú známi herci ako Vincent Lindon, Coline Serreau a Marion Cotillard, je to, že ho proste politici a iní mocipáni nemohli stráviť. Verte tejto konšpirácii alebo nie, táto jednoduchá eko-spiritualistická agitka ľuďom na chvíľu zloží ružové okuliare z hlavy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)

Reklama

Reklama