Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vyšinutý film pro vyšinutou společnost. Film nám lehce naivní formou předhazuje neduhy naší společnosti a systému. Z počátku to vypadá velmi bláznivě a možná si budete klepat na čelo. Po chvíli vám ale dojde, že ta divná není hlavní hrdinka Mila, ale my a začnete si klepat na čelo o to více. Kdo by nechtěl jít na koncert ticha, kdo by nechtěl planetu bez aut a život bez elektronických přístrojů. Já bych to všechno bral všemi deseti, alespoň na chvíli. Bohužel jsem asi připojen již dlouho a bylo by pro mě odpojení bylo obtížné. Hmm, i když třeba ne a někdy to zkusím. Čtyři hvězdy, z tak zajímavého tématu se dalo vytěžit ještě více. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Roztomile utopických filmů, které nepůsobí jako naprosté klišé je pomálu, tento nad nimi vyčnívá, protože myšlenky podává pomocí odlehčeného humoru a svěží absurdity. Téměř banální příběh o mimozemšťance, která se planetě Zemi ocitá před řadou zbytečností, rozporuplností a především před lidskou arogancí a povýšeností v plné kráse, se rozplétá do jemně sociálně-kritického snímku, který navzdory zpochybňování zbytečných hodnot pobaví a připomene doby květinových dětí. A pozor, za celou dobu se objeví jen jeden velký filmový kýč! ()

Reklama

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: dívka: - "A kdo vládne planetě?" chlapec: - "Nikdo a všichni. Máme schůzi planety jednou za rok se zástupci z osad na vrcholcích hor." dívka: - "Proč na vrcholcích hor?" chlapec: - "Protože když kráčíme dvě hodiny nahoru na kopec, jsme potom rozvážnější." ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nekomerční záležitost..zda bych to označil za umění si netroufám říct. V každém případě hodně netradiční a mě se to moc líbilo..zvláště pak scény skoro na konci na fotbalovém stadiónu které mě opravdu rozesmály a takové to "poselství" které z filmu bylo cítit. Není to přehnaně dlouhé tak mrkněte! ()

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Tenhle francouzský kousek ve mě spíš vzbudil silnou dávku cynismu, tolik naivního dobra a francouzského komična prostě neunesu. No jo natočila to ženská, ale že něco takového ještě vznikne v devadesátých letech? Kdyby to bylo ze sedmdesátých, tak budu shovívavější. A taky jsem na tom pochopila, co některým lidem vadí na filmu Amelie, který je nesrovnatelně lepší. Amelie byla aspoň roztomilá, když chtěla spasit svět . U Nádherné zelené mi bylo trapně, ale párkrát jsem se zasmála, takže 45% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)

Reklama

Reklama