Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Hezké navázání na předchozí díl. Úvod epizody mi nevadil, ale nepřišel mi nijak zajímavý a záživný. Vzato cesta hlavní trojic postav je naopak příjemná a zábavná část epizody. Začíná se nám tu budovat vztah Joela a Ellie, ale oproti následujícím epizod je to zatím malý vývoj. Napětí a neskutečný závěr táhne tuhle epizodu ještě dál! ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Čistá dokonalosť! Pre milujúceho fanúšika neskutočná spokojnosť s materiálom akým je The Last of Us je v tých správnych rukách, je doručený fan service s dávkou novoty pre každého z Nás! Píše sa história o prerušení kliatby videohrených adaptácii a som hrdý že sa to deje pri dokonalom diele ako je The Last of Us! ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako člověk, který nehrál hru, jsem oproštěna od nostalgických vzpomínek a mohu hodnotit seriál čistě filmově. Tento díl byl rozhodně slabší, než pilot a až na závěrečný plot-twist se tam skoro nic nestalo. Přímo se nabízí srovnání s The Walking Dead, který byl tedy na svém počátku o dost silnější. Jasně, neměl tak dobré dialogy, ale zato byl dějově pestřejší, kreativnější, akčnější a zábavnější. U The Last of Us mám problém s postavami, k nimž jsem si zatím nevytvořila vůbec žádný vztah, Ellie mi se svými projevy přijde otravná, Joel a Tess nemají žádné výrazné vlastnosti. Jsou to prostě tři průměrní, fádní lidé, kteří zjevně nemají na to přežít zombie apokalypsu, neboť neustále padají, zraňují se, neumí škrtnout zapalovačem, a když střílí, nedokážou zasáhnout cíl. Opravdu jsem se u scény v muzeu, kde se všichni tři chovají jako naprostí gramláci, musela smát. Nejzábavnější na celé epizodě bylo intro z Indonésie, které se snažilo ději dodat hloubku a vážnost, i když řešení "všechny vybombardujte", mi nepřijde příliš realistické. Co takhle najít nakažené a izolovat je? Nebo izolovat celé město? Copak u Covidu, když byl nový, někdo navrhoval bombardovat civilisty? 2*. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok epizódy bol trochu zbytočný, ale len pre toho, kto aktuálne nesleduje teórie divákov. Avšak ja ich sledujem a preto mi prišiel tento pay-off dobrý a vieme, že fanúšikovia mali o pôvode nákazy pravdu. Pre mňa je to dobré zistenie, pretože v hre ten pôvod až tak konkretizovaný nie je. Trošku mi tu chýbalo viac toho prehľadávania budov kvôli zásobám, ale to je len taká drobnosť. Na toto majú do budúcna dosť priestoru. Páči sa mi, že sem napriek situácii pridali aj štipku humoru. Ale tie scenérie a prostredie je zvládnuté bravúrne a opäť tu boli scény akoby vystrihnuté z hry so živými hercami. Tých pomrknutí na hráčov tu máte plno. Dozvedáme sa viac o fungovaní tohto postapo sveta a Joel, Tess a Ellie pokračujú na miesto určenia.  Začína sa tu trochu prejavovať vzájomná chémia medzi Joelom a Ellie, tak ako to poznáme z predlohy. Hľadajú si k sebe cestu. A musím povedať, že záver na mňa zapôsobil emočne silnejšie ako keď som to hral. Máte tu aj pay-off momenty v rámci tejto epizódy ako takej a aj z predošlej časti a tvorcovia vedeli čo, ako a kedy majú divákovi naservírovať. Prvé stretnutie s nakazenými, konkrétne s clickermi, ktorý vás nevidia, ale len počujú a orientujú sa cez echolokáciu, bolo fantastické. Bolo to oveľa desivejšie a napínavejšie ako v samotnej hre. A tie zvuky a ich pohyb, no krása. Ako keby som sa vrátil do roku 2013 k mojej starej dobrej PS3. Neviem sa dočkať ďalšej časti. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You got some balls, sister." ___________ Už od úvodní scény s lekcí z mykologie – která celému post-apokalyptickému konceptu dodává realistický pandemický rozměr – je jasný, že ani druhá epizoda určitě nebude stát za houby. Ta totiž geniálně představuje poetiku fikčního světa ocitajícího se v rozkladu – a především pak cordycepsu jakožto jednotného parazitického organismu; o samotném set-designu který je naprosto dechberoucí, anebo první nervydrásající konfrontaci s clickery [kteří vás sice nevidí, ale slyší] radši ani nemluvě. Zkrátka, fenomenální zombie podívaná, která v podstatě vlastně ani není zombie podívanou, jako spíš inovativní prototyp tohoto subžánru. Škoda jen tý krátký stopáže, těch 50 minut je pro tenhle skvost fakt málo.... Bella Ramsey rules! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama