Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (144)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Produkčně je to za mě zatím perfektní a podařilo se jim vykreslit i tu atmosféru. Jenom se mi ten příběh neprodává tak dobře, jako ve hře. Možná to je tím, že jsem začal účelově dávat replay, abych se víc navnadil a ta podobnost, neboli přímá adaptace je prostě zvláštní. Nebaví mě se dívat na něco, co už jsem viděl ve hře a odříkávat premiérové dialogy společně s herci a nebýt ani trochu napnutý, protože přesně vím, jakým směrem to půjde. Chápu, že tohle je rozcestí, kdy by někteří uvítali změnu a někteří skalní fanoušci nic neměnili a zůstali u jádra příběhu, aby jim to nekazilo představu a oni si mohli spokojeně na internetu scény porovnávat. Já bohužel patřím k té první skupině. Zároveň mě to ale jaksi vnitřně pořád baví, protože jsem taky obrovský fanoušek tohoto světa a bylo by mi proti srsti jít dolů s hodnocením. Rád bych uvítal co nejvíc inovací a zásahů do příběhu. Třeba perfektním způsobem, jak to zvládli tvůrci interpretovat do třetí epizody. ()

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních třech vydařených epizodách je zde jedna z těch slabších. Sbližování Joela s Ellie pokračuje, to je všechno hrozně fajn. Dovolil bych si říct, že akce je pořád málo a není taková, aby úplně stála za to a našla si výrazné místo v mém podvědomí. Epizoda působí nedokončeně a pravděpodobně na ni přímo naváže epizoda sobotní. Každopádně záporná postava Kathleen na mě působí zásadně nemastně a neslaně. V podstatě mě ničím nezaujala. ()

Reklama

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte ten pocit, kdy si u něčeho říkáte: "Proč já na to vlastně koukám?" Tak zhruba tohle já zažívám u The Last Of Us několikrát každou epizodu... Autoři by měli dostat ceny za záběry na krajinu, zarostlé baráky a vrakoviště, kde i po 20 letech je v nádržích benzín... Jinak se z toho bohužel stává velká nuda... Navíc další nepovedený casting - do role psyhopatické velitelky (vážně Rose z Two & a Half Men?)... ()

husandaaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The last of us je díl od dílu lepší a lepší. Naprosto zbožňuji všechno okolo téhle epizody. Nádherné prohlubování postav a jejich vztahů, vidíme zas kus rozpadlého světa a lidí v něm, skvělé dialogy mezi Joelem a Ellie. A dostali jsme zde první pohled na přestřelku, s lidmi. Velmi se mi líbila dějová linka s Ellie a její zbraní, a též byla skvělá příprava na příchod dalších postav, které známe z video hry. Tempo je svižné, krásně to utíká, ale epizoda by mohla být delší ;) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda se vrací po kontroverzní předchozí epizodě k tomu pravému Last of Us. Joel a Ellie jsou zde perfektně zpracovaní a jde vidět, že si Mazin dává s nimi záležet. A já jejich společně scény miluju! Řekl bych, že je čtvrtý díl zatím nejvěrnější hře ze všech dosavadních epizod. Scéna na začátku, kdy Ellie má časopis s mužskými modely a směje se mužskému přirození a následně si udělá srandu z Joela "proč jsou ty stránky polepené?", tento moment ze hry patří mezi mé nejoblíbenější a pro mě jako velkého fanouška her mi to automaticky udělá úsměv na tváři. Moc hezký. Některé momenty zkrátka musejí tvůrci převést ze hry do hrané podoby. Epizodě bych vytkl krátkou stopáž, absence plížení ze hry a více akce a napětí. A pak také vůdkyni lidí Kathleen co žijí v městě. Tato postava mi přijde dost otravná a nesedí mi tam. Potěšil casting Jeffrey Pierce, který zde hraje ozbrojeného chlápka, který je pod vedení Kathleen. Ve hře namluvil Tommyho. Poslední scéna je skvělá..... Ellie rozesmála Joela, no krásný to moment :-) . V další epizodě nás čeká větší akce a já doufám, že to bude stát za to. Jo a čeká nás Bloater! Už aby byla sobota! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Vo februári 2021 Craig Mazin rozoslal výzvu na kasting pre chlapca vo veku 8-14 rokov, ktorý je nepočujúci, černoch a ovláda americký posunkový jazyk alebo černošský americký posunkový jazyk; divadlo Deaf West Theatre potvrdilo, že ide o postavu Sama. V auguste bolo oznámené obsadenie Johnsona a Keivonna Woodarda do úloh Henryho a Sama spolu s potvrdením, že Kansas City nahradí Pittsburgh. (molcan2)
  • V epizóde Kansas City nahradí Pittsburgh, ako je vidieť v hre. Craig Mazin zistil, že lokácie produkcie v Kanade lepšie kopírujú Kansas City a mal pocit, že Pittsburgh nie je pre príbeh dostatočne dôležitý, aby ospravedlnil náročnosť jeho výroby. Spolutvorca hry Neil Druckmann to považoval za povrchnú zmenu, keďže postavy sú dôležitejšie ako miesto. Spolu s Mazinom sa domnievali, že dodatočná vzdialenosť od Kansas City ospravedlňuje dejové úseky a vývoj postáv. (molcan2)
  • Na začiatku epizódy vidíme Joela (Pascal), ako varí kávu. V hre je naznačené, že káva už nie je dostupná alebo že je to luxus, čo vysvetlí, že ju dostal z Billovho (Nick Offerman) domu počas predchádzajúcej epizódy. (molcan2)

Reklama

Reklama