Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Pokračujeme tam, kde jsme naposled skončili a hned se nám tu v úvodní sekvenci představí dvě nové postavy, Sam a Henry, který mají skvělou bratrskou chemii. Atmosféra tenhle epizody je dech beroucí, temná, nejistá a napínavá, bojíte se o hlavní hrdiny, kteří čelí nejen proti skupině krutých lidi, ale i ohavných infikovaných. Celkový závěr epizody byl drastický emotivní po tom všem, jak si hlavní postavy mezi sebou udělali vztahy a takový osud si určité postavy nezasloužili. "I am sorry". ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Píšem to a zadržiavam slzy. Táto epizóda bola zábavná, dobrodružná a zničujúca. Skvelý príbeh a herecké výkony. Charakteristika Henryho a Sama bola taká skvelá, že som si pri sledovaní tejto epizódy ani neuvedomil, ako veľmi som sa s ich postavami spojil. Zvyčajne pri sledovaní filmov a seriálov neplačem, ale pri scéne, kde sa Henry zabije po tom, čo zabil svojho zombie brata, som len ťažko zadržiaval slzy. Taktiež si myslím, že je veľmi ťažké priblížiť dej seriálu deju hry. Pocit, ktorý sa človeku sprostredkuje pri sledovaní epizódy, je rovnaký ako pri hraní tejto časti hry. ()

Reklama

Oyer 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem trochu zklamán. Prostředí sice vypadá dokonale, ale po obsahové stránce to trochu vázne. Proč se věnuje tolika času nevýrazným osobám, které na konci dílů stejně zemřou a úplně to zastavuje hlavní děj a posun dopředu. Tah na bránu nulový. Pokud bych měl toto srovnávat např.  s Walking dead (podobná tématika), tak je tu propastný rozdíl ve prospěch WD. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa niečo deje, avšak chvíľu to trvá, než sa epizóda rozbehne. Bohužiaľ vizuál ma tentokrát, a nie prvýkrát, dosť sklamal, všetko to vyzerá príliš lacno a necítim z toho žiadnu atmosféru, ako tomu bolo napríklad vo vypiplanej druhej časti. Stretnutie so zombíkmi poteší najmä tým, že sa dočkáme väčšej akčnej scény, inak nás nič špeciálne nečaká. Pozitívne hodnotenie z mojej strany je tak predovšetkým za záverečné prekvapivé minúty. Hráči hry asi budú chrochtať blahom čo aj vidno na hodnotení, ale to patrí k veci. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Kathleen je jako nová postava bohužel naprosto zbytečná a zcela průměrná, přesto vztah mezi ni a utečencem Henrym je dobře napsaný a dává smysl, jen bych si dával pozor na to, že motiv pomsty a odpuštění je hodně důležitý pro druhý díl hry a tady se s tímhle tématem zbytečně plýtvá. Doufám, že tvůrci dali možnost skutečnému hluchoněmemu ve ztvárnění Sama, pokud to je ale zahrané, vůbec to rozhodnutí nechápu. Něco jako ve stylu, Tiché místo bylo super, tak ty nebudeš mluvit taky. Pokud ten kluk je ale skutečně takový, tak je to hodně zajímavá volba a klučina to zvládnul dobře. No a hromadná bitka na konci je slušný popcorn ale obešel bych se bez toho. Je opět do očí bijící, že když scenáristi chtějí tak v podzemí není ani noha a když se to hodí je tam celá armáda nakažených. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Obrázok Dannyho a Isha, "našich ochrancov", ktorý Joel (Pascal) nájde v podzemnej osade, je presne rovnaký ako ten, ktorý našiel na rovnakom mieste vo videohre. Hra poskytuje viac z Ishovho príbehu prostredníctvom série poznámok, ktoré sa nachádzajú v celej kapitole hry. (molcan2)
  • Lamar Johnson sa krátko po príchode do Calgary začal prostredníctvom Zoomu učiť americký posunkový jazyk a strávil čas mimo natáčania. Nechcel, aby si diváci mysleli, že jeho znalosť jazyka je falošná a svoje vystúpenie považoval za dôležité pre reprezentáciu nepočujúcich. Mal pocit, že čas strávený v blízkosti Keivonna Montreala Woodarda pri produkcii mu umožnil lepšie ovládať jazyk; Woodard mu niekedy opravoval chyby v scénach. Bella Ramsey sa podobne naučila ASL počas produkcie. (molcan2)
  • Craig Mazin napísal Sama (Keivonn Woodard) ako hluchého (v pôvodnej hre nebol hluchý), aby jeho vzťah s Henrym (Lamar Johnson) nepôsobil ako opakovanie vzťahu Ellie (Ramsey) s Joelom (Pascal), čo by podľa neho bolo zdôraznené kvôli rôznym perspektívam série. Sledoval televízny seriál This Close (2018), ktorý sleduje dve nepočujúce postavy, a mal pocit, že to mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie. Zistil, že automaticky vnáša do scén intimitu vďaka ich tichosti, ktorá kontrastuje s Elliinou zhovorčivou povahou. Neila Druckmanna tento nápad okamžite zaujal a želal si, aby ho do hry zahrnul. (molcan2)

Reklama

Reklama