Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (125)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - A máme tu vyvrcholení první série. Moc mě potěšila účast herečky Anny, která v původní hře ztvárnila právě Ellie. Z celkového vyvrcholení příběhů a z adaptování hry jsem naprosto spokojen, jen jsem se u epizody nemohl zbavit pocitu, že je to poněkud uspěchané, ale tenhle díl shrnul takřka vše co šlo, takže jde jen o můj pocit. Pevně věřím, že spousta lidí, co neznala konec, budou buď potěšení nebo naštvaní, což plně chápu, ale to měl být také záměrem, holt ne každému se Joelovo rozhodnutí zamlouvá, ale udělal prostě to, co uznal za vhodný. Příští série bude opět a i více emoční jízda, takže se máme na co těšit a zároveň bát. Po konci seriálu jsou mí Pondělky o poznání smutnější. Moc jsem si to užil a uvidíme se u druhé sérky! ()

kreion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi dobrý diel, ale určite nie najlepší z prvej série a preto 4/5. Paradoxne sa mi páčili viac diely, ktoré neboli fan-service ako posledná časť, ktorá kopíruje hru 1:1. Zároveň bol 3tí dieľ niečo, čo by mi nevadilo keby mal seriál o 1-2 časti viac a ten z obchoďáku by mohol byť úplne vystrihnutí, lebo nedával veľmi zmysel ani v hre čo sa týka storytellingu Neila Druckmana a pôsobil lacno už aj v DLC hry. Každopádne, pekný záver, kde je jediná reálna emócia iba na začiatku epizódy. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře napsaný seriál, který tnul do živého a zaryl se mi pod kůži. Líbí se mi, jak pečlivě je vybudovaný vztah dvou hlavních protagonistů i celý ten svět, v němž se příběh odehrává. Odbočky dokreslující živost a opravdovost tohoto světa, které se seriálem prolínají, nejsou nudné křoví a často patří k vrcholům celého díla, viz např. celá třetí epizoda. To, že chování nakažených snad poprvé v historii zombie filmů dává smysl, je jen třešničkou na dortu. Hru neznám, ale naivní představy o tom, že se filmové adaptace musejí držet předlohy jako hovno košile, mě už dávno opustily. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Precizní a řemeslně solidní zakončení videoherní adaptace. Stačí to? Emocionálně to prostě silné nebylo. Ani díl předtím, ani třeba další dva předtím. Tvůrci prostě podali finále tak, jak v průběhu celé série. Pár vrcholů, ale znovu i zpomalování vyprávění, dialogové prázdno, průměrná atmosféra. Respektuju, že se tvůrci víc než mašírováním hlav rozhodli vydat spíše cestou psychologického dramatu, ale i prozatímní vyústění samotného stěžejního vztahu mezi Joelem s Elliem prostě nějak skončí. Ano, v průběhu posledních epizod jsme mohli odhalit hloubku jeho vztahu ke své chráněnkyni, ale stačí to? Emocionální investice do jejich pouta prostě měla být od začátku pečlivější. Průměrný prožitek. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Finále, které příliš nezapadá do celého vývoje seriálu, ale co naplat. Přesně takhle to bylo i ve hře, kde si celou dobu syslíte každý náboj, abyste v závěru zažili pořádně krvavá jatka. Polomrtvý Joel vstal z nenadání z mrtvých a předvedl masivní řežbu. Fajn finále, ale neubráním se pocitu, že je to taková projížďka rychlíkem. Tempo seriálu bylo poněkud nevyvážené. Některé bezvýznamné momenty se táhnou jako sopel. Máme tady 2 epizody, které kdyby neexistovali, tak nikdo ze zdravých jedinců neřekne ani popel. Snad jen LGBTQ komunita by se ozvala, že tam bylo málo buzerantů a leseb. A pak tady máme díly, které jsou projety zbytečně rychle. Z tohoto finále jsem taky nebyl kdovíjak odvařený. Bylo to v pohodě, ale ronit slzy, že už mám seriál za sebou rozhodně nebudu. [70 %] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno