Reklama

Reklama

Fantomas i Moulin, herec s nezaměnitelným hlasem i zajímavý člověk v mnoha ukázkách a vzpomínkách příbuzných, přátel a kolegů J. Bohdalové, S. Postlerové, V. Zawadské, O. Walló, J. Klema, M. Horanského a dalších. Tradovalo se o něm, že v baru nikdy nemusel platit za pití. „Udělejte, prosím, Fantomase!" Prosili jej vždy v podnicích fanoušci, kteří ho po charakteristickém mrazivém HAHAHA, jakým se smál Fantomas, zvali na panáka. Přesto však pozornost veřejnosti nijak nevyhledával a žil si svým bohémským životem, v němž čas i vlastní zdraví byly jen nedůležitými pojmy. Přesto anebo právě proto Miroslava Moravce jeho přátelé milovali. Kolem jeho soukromí se leccos šeptalo, my si však v dokumentu Tomáše Váni připomeneme především herce s nezaměnitelným hlasem. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miroslav Moravec a jeho hlas. Dokument strádá typicky - málo ukázek, hodně kecání. Točil bych to moderněji, autorským právům navzdory - ukázka za ukázkou, divadlo, herectví ve filmu, mistrovství v dabingu (včetně ukázek z filmů, lepší než ukazovat třikrát stejnou scénu z nějaké pošahané rozhlasové hry). V dokumentu o Olze Walló byl mnohem hezčí záběr, kdy paní režisérka napovídá Miroslavu Moravcovi, kdy má začít svou repliku. Miluju jeho hlas, ale v dokumentu neměli pravdu - i ten se vyvíjel, v dabingových počátcích nebyl zdaleka tak výrazný, byl jemnější a někdy je až těžko poznatelný, s ním daboval i Delona a měl jsem problém ho poznat. Mirku, jak říkala Valerie, kousek tebe je tady v srdci každého z nás. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznámení s významným českým hercem a dabérem trochu z jiného úhlu. Nevěděla jsem, že žil celý život na vysoké noze, nebo se tak aspoň snažil vypadat. Hezký dokument. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná až nečekaně intimní připomínka skvělého dabéra, který bohužel neměl štěstí na filmové role a v pozdějším věku mu ani milované divadlo nepřineslo velkou potěchu. Všichni, kteří na něj vzpomínají, mluví přímo k věci a především Olga Walló o Moravcovi mluví krásně, ale také velmi otevřeně. Rozhodně dokument, který se tak trochu vymyká z tradičních dokumentů série Příběhy slavných. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

Reklama

Reklama