Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při záchraně svého podniku použije Jean Dolande střelnou zbraň. Za tento čin je zatčen a uvězněn na osm let. Dolande postupně zjišťuje jak funguje zavedený vězeňský systém, postavený na ponižování a duševní i tělesné likvidaci vězňů. Dolande je rozhodnutý zachovat si svou důstojnost a nestrannost. Postupně se však zaplétá s vedením vězeňského gangu a dostává se tak až na dno. Drama je natočeno podle skutečné události. (borsalino)

(více)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak mám to za sebou a neumřel jsem! :o) Po Bennyho videu další „krutý“ evropský film 90. let, který jsem chtěl hodně vidět, už dlouho, ale zároveň jsem se ho hodně bál, děsil, štítil... až jsem se teď rozhodl, že koncem tohoto týdne se konečně v patřičné náladě podívám. Tady ale mám problém, že Vážení, není čas na spravedlnost se sice snaží být za každou cenu kontroverzním filmem naplněným šokujícími a naturalisticky nepříjemnými scénami, sice vychází ze skutečných událostí a vnímám poselství poukázat na více závažných společenských problémů (následky justičních omylů, kruté chování vězeňského štábu směrem k vězňům) a skoro se to až stydím říct, ale přesto tento film ve mě nic hlubšího nezanechal.... a působivý zážitek v tom alespoň částečně pozitivním slova smyslu už vůbec ne, možná jen v několika málo kratších scénách. Když to srovnám s často hodně působivými francouzskými filmy na podobně silná témata z počátku 70. let (což je i doba, kdy se tento snímek odehrává), tak to vychází pro Lavandierův snímek teprve hůř. Je pravda, že filmy z vězeňského prostředí až na pár výjimek (povětšinou ještě z černobílé éry) nikdy nepatřily k mým srdcovkám a zdejší odtažitě artové pojetí v podobě něčeho jako celovečerní hraná dokumentární reportáž ve mě způsobovalo spíše nezájem o většinu postav, než bůhvíjaký dojem silné autenticity, navíc (a to je nejhorší) tomu TOTÁLNĚ schází jakákoliv atmosféra. No nic, pokud vás náhodou film láká vidět kvůli oblíbeným francouzským hercům jako Léotard, Fresson nebo Galabru a díky jejich přítomnosti očekáváte dozvuk kriminálek staré školy, tak zapomeňte... nebo raději vězte, že zmínění pánové tady mají spíše pouze výraznější štěk a připravte se na undergroundově laděný snímek naplněný v hlavních rolích řadou neherců. [55%] ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Film z vězeňského prostředí, natočený podle skutečné události, je obžalobou vězeňského systému, který je postavený na ponižování a lámání vůle i fyzických sil vězňů, namísto systému převýchovy a snahy tyto lidi vrátit zpět do společnosti. Zároveň film odhaluje prorůstání gangsterů mezi vedení věznice, privilegia a jednání s "vyvolenými". Film trochu postrádá gradaci, ale i tak film stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama