Reklama

Reklama

Papírová města

  • USA Paper Towns (více)
Trailer 2

Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (335)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná teen jednohubka, která výborně uteče, člověk si u ní správně oddychne a vývoj hlavní posty funguje, jak má. Jen ta Cara Delevingne mi tady nepřijde jako ta tajemná holka, o níž si vypráví fámy celá škola, a za níž by se puberťák vypravil světa kraj, příliš uvěřitelná. A navíc jsem očekával, že tu půjde spíše o onen dobrodružný road trip, který tu nakonec pobral jen minimum stopáže. Jako oddychovka pro puberťáky je to ale stále celkem fajn. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Další film, od kterého jsem čekala daleko víc. Hlavní hrdinové mi sice padli do oka, ale nějak to nestačilo na to, abych dala 4 hvězdy. Role Nata Wolffa byla na můj vkus až moc naivní. Být zamilovaný do holky, která vlastně neví, co chce a kdo ví, jestli to někdy vědět bude .. To není zrovna extra výhra. Konec filmu mě taky docela zklamal .. I když to asi bylo lepší než klasickej trapnej happy end. Ale pořád si myslím, že by se to dalo zakončit líp. Lepší 3 hvězdy, 60%. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem podvědomě tušila, že to bude stát za to, a to nejen díky Caře Delevingne v hlavní roli, což může přitáhnout diváky o to víc (osobně ji docela obdivuju a myslím si, že to je jedna z mála modelek, která má výrazný a zapamatovatelný obličej). Stejně jako u Hvězdy nám nepřály jsem nečetla předlohu, tudíž jsem nevěděla, kam bude příběh směřovat. Ale zpočátku klasicky se rozvíjející zápletka o po uši zamilovaném klukovi do holky, která pomalu neví, že existuje, vůbec nedopadla tak, jak v jiných podobných filmech. Šlo úplně o něco jiného. A právě ono "poselství" z toho udělalo výjimečný film. Nemluvě o tom, že když nad tím přemýšlím, je to snad první film, kde jsem si všimla zmínění "comfort zone", tedy komfortní zóny člověka, která vyžaduje určitou míru odvahy, aby se z ní člověk dostal. Chtělo by to víc takových filmů. Tohle byl opravdu vkusně natočený film, který může zaujmout nejen náctileté. A třešnička na dortu byla ta malá holka, která hrála dětskou roli Margo (skvělý casting - ta podoba v obličeji), plus také mini rolička Ansela Elgorta, který hrál už ve Hvězdy nám nepřály - byla to sice poměrně zbytečná vsuvka, ale člověk se musel chtě nechtě pousmát. ~(4,2)~ ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Film baví, je vtipný, postavy nejsou pitomý a dá se s nimi vcelku pohodově 2 hodinky strávit. Jediný, s kým mám monumentální problém je hlavní postava Margo, která je prostě jenom sobecká, nevyrovnaná kráva. Její rádoby děsně filozofický kecy mi lezly krkem. Jediný, kdo se zachoval dobře byla její nejlepší kamarádka, která prohlédla, že Margo nezáleží na nikom krom sebe a konečně jí dala vale, což se o našem Q říct nedá. Odvozuji pouze z filmu, knihu jsem nečetla, neslyšela jsem o ní, nechci.. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Stranger Things meets teen movie. Aneb jako kdyby Spielberg natočil Kingovku o hledání smyslu dospívání. Pro mě naprostá trefa do černého, počínaje skvělou ústřední dvojcí, bezvadným synťákovým soundtrackem, až po závěr, který v sobě nese nečekaně smysluplné poselství. Pokud byste měli chuť na něco podobného, dejte šanci třeba White Bird in a Blizzard. 9/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (11)

  • John Green, který je autorem knižní předlohy, byl i výkonným producentem filmu. (kklepkaa)
  • Literární předloha "Paper Towns" je už druhou knihou Johna Greena, která se dočkala převedení na filmová plátna. (kklepkaa)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach po celých Spojených štátoch. Filmári pracovali v predovšetkým v Kalifornii, Severnej Karolíne a na Floride. (MikaelSVK)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Reklama

Reklama