Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Paráda! Po dlhšej dobe fakt vydarený film, ktorý si u mňa vyslúžil aj plný počet hviezdičiek. Aj keď o tom 5* hodnotení som si nebol až taký istý, ale vďaka tomu koncu sa prikláňam k maximu. Fajnový námet z čoraz rafinovanejšieho prostredia kyberkriminality, hoci ja osobne vôbec nechápem o čo tým všetkým hackerom vlastne ide. Asi len tá vzájomná rivalita a predvádzanie, kto si dovolí viacej (tak ako to bolo vykreslené aj v tomto filmu). No mňa predovšetkým očarila tá výborná dejová línia s úžasnou zápletkou doplnenou viacerými zvratmi. Veľmi dobré! Občas sa aj Nemcom zadarí... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky tomu dám, protože jsem se vcelku dobře bavil, ale je to s přimhouřenýma očima, protože ve filmu nechyběly nějaké ty díry v logice, zato trpěl nedostatkem originality. V jednu chvíli jsem si tak zavzpomínal na Obvyklé podezřelé, v jinou zase na Klub rváčů, no ale co už. Snímek měl prostě své mouchy, na druhou stranu je pravdou, že jsem se v žádném případě nenudil, takže nemusím litovat investovaného času. Navíc bych špatným hodnocením nerad naštval nějakou tu hackerskou buňku; couvl i Bridgestone, proč bych si já měl hrát na hrdinu? / Poučení: Pokud si chceš zahrát onlajnovku, nevytáčej hackery. ()

Reklama

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Celkem klasická zápletka „jak se neudusit soustem, které po ukousnutí poněkud nabobtnalo“ zasazená do hackerského prostředí, v rámci kterého sice nepřináší ohledně motivace a technik nic moc objevného, ale zároveň na něm neparazituje, protože je dokáže zobrazit lépe, než bývá v kraji zvykem. Už to, jakou váhu přikládá sociálnímu inženýrství v opozici k rychlým prstům je hodně poučené. A když jsme u těch rychlých prstů – v jedné subdisciplíně je Who Am I Bystrozraký mezi slepými. Většina mnou zaznamenaných filmařských pokusů převést zběsilé bušení do klávesnice na nějaký atraktivní vizuální tvar, který by divákovi zároveň napovídal, co se zrovna děje, končila u trapností typu praskajících virtuálních řetězů a rozpadajících se vrat. Tady je prostředí šedé zóny a symboly penetračních technik tak povedené, že si je pravděpodobně budu pamatovat i v době, kdy se mi zápletka dávno vykouří z hlavy. Asi by šlo zaškodit ohledně toho, který ze závěrečných veletočů je na předchozí děj naroubován čistě a který jen tak přibitý, ale proč trápit prima film. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hackerské filmy vždycky vítám (tím spíš, že skoro vůbec nevznikají...) a tady se nám rozjela výborná a poutavá jízda z Německa. Hlavní čtyřka hackerů se shodou náhod dají dokupy a od malých akciček se postupně prohackují až k obrovským akcím. Není to vyloženě hra na kočku a myš, jak by si člověk vzhledem k žánru řekl, a nějaké policejní stíhání jde bokem, ale naopak se film soustředí na to, jak se chce malá skupina dostat do povědomí lidí a dostat uznání od největšího hackera na darkwebu. Vše ale samozřejmě nejde, jak má, a tak se dostáváme do perfektního kolotoče, kterému nechybí akce, chytré nápady, výborné postavy a hlavně nespočet twistů, které z filmu dělají diváckou lahůdku, jenž už od začátku chytne a do konce nepustí. A finální zvrat, přechytračení protivníků a dokonce i diváka je vlastně víc než vítaný. Pecka. A Elyas MBarek v hlavní roli (Fakjů pane učiteli) je taky příjemná radost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCI BÝT NEVIDITELNÝ…“ /// Ze života hackera. Má to tempo, dobrej vypravěčskej styl a atraktivní příběh. Navíc plnej překvapení… teda aspoň se vo to snaží, bejt plnej překvapení. A já jim to (celkem) žeru! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám radost, když drzost vítězí. 2.) Miluju trojana v trojanovi. (Hovno vole Šarlatán…). /// Thx za titule „pwatzke“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama