Reklama

Reklama

Terminus

(festivalový název)
  • Austrálie Terminus
Trailer

Částečně sci-fi, částečně thriller a částečně postavami vytvářené drama Terminus, film režiséra Marca Furmie, vypráví příběh o událostech odehrávajících se v malém americkém městečku kolem hlavního hrdiny filmu David Chamberlaina (Jai Koutrae). Po téměř fatální nehodě odhalí ohromující, nebývalý objev, který bude určovat nejen osud Davidovy rodiny, ale celého lidstva. (hajdano)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

sethi 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám radši filmy v pomalém a naléhavém tempu, méně akce a efektů a více příběhu a postav. Což Terminus jakž takž splňuje. Herce, krom jednoho, sem v životě v ničem neviděla, nehrají zas tak špatně....nó... neruší film :D Pro mě je tohle sakra víc než nějaký Batman vs Superman (kde se to hemží digitálními potvorami a výbuchy a postavy mají debilní motivaci) Zde je motivace postav uvěřitelná, stejně jako vize naší budoucnosti. Civilní sci-fi, o kterém budete chvíli přemýšlet. Ne však s moc povedeným koncem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY Nápad není špatný, ale to zdlouhavé pojetí je ubíjející. Snaží se to hrát dokonce trochu na sociální strunu, něco vzpomínek z války, ale celkově je to vlastně taková historka o mužích v černém a jednom podivínovi, který se snaží zachránit dceru. Vlastně to připomíná i historku o arše Noemově, nebo o Adamovi a Evě. Kdoví, kolik civilizací zde žilo před námi? Mimozemský organismus je zde vlastně jen taková věcička na vylhání se z toho, jak dva lidi zachránit - skoro nic se o něm nedozvíme, a to dokonce ani od těch MiBs, kteří jen sem tam pobíhají, občas se naštvou, ale jinak působí bezradně. Začátek je poněkud matoucí, odhalit vztahy také chvilku trvá, spousta zbytečných řečí o ničem. Má to svým způsobem zajímavou, minimalistickou atmosféru, ale tentokrát tomu chybí něco navíc, co by to nakoplo. Při scénách s modrým meteoritem mi nedalo nevzpomenout Létajícího Čestmíra. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že s levnějšími, ale relativně dobře natočenými sci-fi se poslední dobou roztrhl pytel, což se ukazuje třeba na snímku "Terminus". Celkově to není rozhodně dokonalé, ale jsou zde prvky, které jsou rozhodně dobré. Především trikově je snímek hodně povedený, za což jsem osobně moc rád, ale ten závěr mi vyšel tak nějak do ztracena. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nevedia mi tieto minimalistické sci-fi, ktoré sa skôr než na akékoľvek sci-fi výjavy sústredia na dej alebo postavy. Problém je, keď vás v takomto filme nezaujíma ani jedna postava a po hodine netušíte ani len meno kohokoľvek kto sa tu vyskytne. Terminus síce nemá zlý nápad, ale ono to je taká nuda, že každých dvadsať minút som bol ochotný dobrovoľne darovať ktorýkoľvek orgán, len nech to už skončí. Ono tu totiž nie je nič, režisérovi sa nedarí budovať žiadne atmosféra, zaujímavé scény, postavy na ktorých by záležalo alebo pútavý dej. Výhovorka, že sa jedná o nízkorozpočťák neobstojí, pretože aj tam sa dajú s dobrým nápadom a schopným režisérom/scenáristom robiť divy. To však nie je prípad Terminusu. Nejaký pokus o „filozofovanie“ tu badať je, ale vyzerá to asi tak ako keby sa rozhodol „filozofovať“ niekto kto na to ani zďaleka nemá a tak vás tie jeho reči prinajmenšom nudia, ak nie vyslovene iritujú. Síce to vyslovene neurazí a vzhľadom na rozpočet a možnosti to ani po tej technickej nie je zlé nasnámané, ale inak tak mdlý a nezáživný film až beda. CELKOVO: 1* (2/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek solídnej myšlienke ide predsa len o slabší priemer scifi béčka, ktoré si rozhodne zakladá viac na dejovej linke než vizuálnej stránke. Mne osobne to nijak nevadí, no popravde, keby mám na výber sledovať niečo iné, zrejme by som "Terminus" s prehľadom vyškrtol zo svojej databázy. No a verte-neverte, nijak by ma to nebolelo. O Vianoce by som totiž v prípade "obchádzky" "Terminusu" určite neprišiel. ()

Galerie (11)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama