Reklama

Reklama

Terminus

(festivalový název)
  • Austrálie Terminus
Trailer

Částečně sci-fi, částečně thriller a částečně postavami vytvářené drama Terminus, film režiséra Marca Furmie, vypráví příběh o událostech odehrávajících se v malém americkém městečku kolem hlavního hrdiny filmu David Chamberlaina (Jai Koutrae). Po téměř fatální nehodě odhalí ohromující, nebývalý objev, který bude určovat nejen osud Davidovy rodiny, ale celého lidstva. (hajdano)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi, které potěší fandy komorních béčkových filmů stojících na postavách. Bez výraznějších efektů, bez akce, "pouze" film se zajímavou, byť neoriginální myšlenkou. Divák, který má žánr alespoň trochu nakoukaný, pointu velice lehko odhadne. Na druhou stranu má film supr atmosféru a připoutal mě k obrazovce až do konce. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek solídnej myšlienke ide predsa len o slabší priemer scifi béčka, ktoré si rozhodne zakladá viac na dejovej linke než vizuálnej stránke. Mne osobne to nijak nevadí, no popravde, keby mám na výber sledovať niečo iné, zrejme by som "Terminus" s prehľadom vyškrtol zo svojej databázy. No a verte-neverte, nijak by ma to nebolelo. O Vianoce by som totiž v prípade "obchádzky" "Terminusu" určite neprišiel. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice trochu naivní a spíše "-fi" nežli "sci-", ale já osobně to nepovažuju za mínus. Naopak mám takovéhle levné, ale zajímavé scifárny rád. A když jsou okořeněny ještě trochou esoterična, tím lépe. Není to sice tak atraktivní podívaná jako jiné australácké preapo These Final Hours (2013), ale zato podívaná klidnější, rozjímavější. A to se mi líbí. K tomu navíc dobrá hudba a docela realistické televizní vsuvky z válečné alternativní budoucnosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad s vesmírným šutrákem, který páchá dobro, zase nebyl tak úplně marný, ale film se až příliš soustředí na postavy a ta nejsou zase až tak moc zajímavé. Rozumím tomu, že si chtěl režisér trošku zafilozofovat, ale na to bohužel ještě nemá. Být to trochu akčnější, hodnotil bych asi výš, ale takhle to na víc jak 40% nevytáhnu. ()

sethi 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám radši filmy v pomalém a naléhavém tempu, méně akce a efektů a více příběhu a postav. Což Terminus jakž takž splňuje. Herce, krom jednoho, sem v životě v ničem neviděla, nehrají zas tak špatně....nó... neruší film :D Pro mě je tohle sakra víc než nějaký Batman vs Superman (kde se to hemží digitálními potvorami a výbuchy a postavy mají debilní motivaci) Zde je motivace postav uvěřitelná, stejně jako vize naší budoucnosti. Civilní sci-fi, o kterém budete chvíli přemýšlet. Ne však s moc povedeným koncem. ()

Galerie (11)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama