Reklama

Reklama

Terminus

(festivalový název)
  • Austrálie Terminus
Trailer

Částečně sci-fi, částečně thriller a částečně postavami vytvářené drama Terminus, film režiséra Marca Furmie, vypráví příběh o událostech odehrávajících se v malém americkém městečku kolem hlavního hrdiny filmu David Chamberlaina (Jai Koutrae). Po téměř fatální nehodě odhalí ohromující, nebývalý objev, který bude určovat nejen osud Davidovy rodiny, ale celého lidstva. (hajdano)

(více)

Diskuze

Uživatel Dyfer smazal svůj příspěvek.

stanyko

stanyko (hodnocení, recenze)

JohnMiller

Co si predstavujes pod "necajovym" spracovanim low costu? Mozno nejaky priklad by sa celkom hodil.. lebo sa obavam, ze vacina z hodnotiacich ocakavali nejake Transformers nie v 120 ale v 60 minutach.

na příspěvěk reagoval JohnMiller

stanyko

stanyko (hodnocení, recenze)

52%? To je dost podhodnotene. Zrejme deti odchovane na bezmyslienkovytych blockbustroch postavenych vylucne na pocitacovej grafike asi nepochopia caro poctiveho sci-fi. 

 

Keby sa u nas tocili aspon spolovice take paradne low-cost sci-fi..

na příspěvěk reagoval JohnMiller

Jespi

Jespi (hodnocení, recenze)

Deryll

Ono to je těžký, než člověk ten film vidí, tak to asi těžko pozná. Jako jasný, ve filmařině jsou určité trendy doby. A když si nějaký mega film z přelomu tisíciletí pustíte teď, tak je to dobrý film, ale vlastně hrozná blbost. Třeba takový Armagedon, který je vlastně dobře natočená komedie se spoustou ne-logických věcí, tak obrovských, že působí, proti takovému, vědecky akurátnímu Marťanovi, jako totální blbina. Ale sci-fi té doby, mají své prvky, sci-fi dnešní doby mají své, kdy třeba takový Interstellar, v rámci teoretické fyziky, je mnohem věrohodnější, než když ve vesmíru se loď odře o vnější plášť stanice a když to tenkrát natáčeli, tak asi nikoho nezajímalo, že se ve vesmíru zvuk nešíří, prostě se to tenkrát neřešilo. Ale proč to píšu. Tohle jsou všechno trendy a očekávám, že v tomto filmu to nebude jinak. Jen mě to prostě štve a už teď nesnáším ty postavy byrokratů a za každé "national security" slovní spojení budu dávat * dolů.

Jespi

Jespi (hodnocení, recenze)

Vypadá to dobře, ale bojím se, že tento film bude přímo narván prvky, které absolutně nesnáším nebo se opakují už tolikrát, že to bude přes kopírák slepený film. Příklad z výše zmíněných, protivný byrokrat, který furt mele cosi o national security a kurví co může a(Ministryně obrany Den Kdy se Zastavila Země), hlavní hrdina postupně ovládaný mocí, která se zdá nejdřív super, ale pak ho začne měnit (klidně jen psychicky) do nelidské podoby, až se změní v monstrum a nakonec sám sebe (se nechá) zabije (Moucha), samozřejmě to udělá kvůli šukně, která je tam jen proto, aby ukázala kozy (skoro každý americký horor) a nakonec doufám, že se tam (ne)objeví můj nej(ne)oblíbenější prvek, hrdina, který stráví 2/3 filmu ječením a brečením, že "on se o to neprosil, chce být jen normální člověk" (Čarodějův učeň). Potenciál to určitě má, ale vzhledem k tomu, že dneska jsou filmy opravdu jak přes kopírák se bojím, že nějakého nečekaného zvratu se asi dočkat nemůžeme.

na příspěvěk reagoval Deryll

 (hodnocení, recenze)

Caminzind

Nesmíš u toho PC tolik hulit trávu. :)) To nevypadá na záchranu před mutantem, ale spíš na záchranu lidstva díky "mutantovi". Trailery někdy klamou tělem, tak zanedlouho uvidíme ....

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

PenaPP

PenaPP (hodnocení, recenze)

Podle traileru těžko soudit ale zatím to vypadá celkem zajímavě.

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama