Reklama

Reklama

Temnota

Trailer 1

Obsahy(1)

V tom domě se něco skrývá. Něco temného z dávných dob, co zde nehnutě, tiše a vskrytu přebývá už čtyřicet let. Jen ve tmě se to může zhmotnit, jen tma to může uvést do pohybu. A do takového domu, na kterém leží strašné a ukrutné tajemství, se nastěhuje rodina s malým chlapcem a labilním otcem na pokraji nervového zhroucení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (225)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takto rozklížitelné rodinné vazby, navíc ještě živené podhoubím s vypěstovanou apatií vůči svým nejbližším logicky nemohou čelit náporu roztahovačné temnoty, kterou ani „seriózní děda(Giancarlo Giannini)“ s její narůstající mocí, již není schopen ukočírovat. :) Jen bych se vcelku s povděkem dopátrala smyslu, toho tolik diskutabilního obrázku „Tři vyschlé harpyje v podvečerním rozjímání“, kterýžto se otec(Iain Glen) pokoušel s takovou vehemencí pověsit na dokonalé místo. Ale dosud se mi nerozsvítilo..-)) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdříve novější filmy pana Jaume Balagueró, který má na triku takové filmy jako jsou REC 1 a 2. Samozřejmě mají být další díly. Tento režisér mě zaujal svým vkusem a hlavně hororovou tématikou, kterou opravdu točit umí. Nedalo mi to, tak jsem se musel podívat na jeho starší film a nemohu říct, že bych byl zklamán, ba naopak. Jaume Balagueró mě znovu přesvědčil, že horory jsou jeho silná stránka. Jsem hodně zvědavý na jeho další díla a pro mě se stává oblíbeným režisérem a řadím ho do TOP10.. 8/10 = 80% ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

U hororů jsem ochoten tolerovat "hloupé" chování hrdinů, ale co je moc... Pěkný vizuál nezachrání tisíckrát viděný a předvídatelný příběh a nesympatické postavy. Navíc jak to, že ve Španělsku mluví všichni bezchybnou angličtinou, v rádiu mluví anglicky a články v novinách jsou taktéž v angličtině? Balagueró umí mnohem lépe. 50% P.S. Natalie Portman, kterou si rejža přál původně, by mi seděla mnohem líp. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu byla nejlepší rychlovka s mladou uprostřed filmu, když sem dal pauzu a šel si dojíst do kuchyně oběd. Balagueró točil ze začátku kariéry neskutečně mizerný filmy.Los Sin Nombre a Darkness tedy především.Temnota je příšerně iritující a nudnej blábol, bez špetky atmosféry a s totálně debilním scénářem.Všichni herci jakoby ani netušili, cože to ponich ten Španělskej plešoun vlastně chce.Anna Paquin je hnusná jak prdel řidiče kamionu, Lena Olin zase hraje příšerně a její role matky je doslova na přesdržku a neustále se chová jako děsná píča.Za 40 minut filmu se odkutálej pod postel tři pastelky, projdou tři postavy kolem futer a objeví se tam nějaký špatně oblečený děti.Nehorázná nuda, navíc umocněná opravdu čuráckým scénářem.Ve finále skoro nesledovatelná sračka co se vlastně nikam nedohrabe, která jen potvrdila, že Balagueró musí bejt buď dobře vyspinkanej, nebo na drogách, aby natočil dobrý film.Za mě teda ne ty kluku jeden.20% za scénu s obrázkem. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Zanedlho mesiac zakryje slnko a všetko ponorí do tmy." Perfektní snímok od režiséra Balaguera ( Rec, Películas para no dormir: Para entrar a vivir ) z produkcie Yuzny, nás vtiahne atmosférou a tajomna, mysteriozna a samozrejme temnotou, ktorá sa čím ďalej, tým viac a viac objasňuje a aj dom, z ktorého toto zlo pochádza 80 percent. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • V upravenej verzii sa slovo „fuck“ nahrádza slovom „freek“. (Arsenal83)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama