Reklama

Reklama

Temnota

Trailer 2

Obsahy(1)

V tom domě se něco skrývá. Něco temného z dávných dob, co zde nehnutě, tiše a vskrytu přebývá už čtyřicet let. Jen ve tmě se to může zhmotnit, jen tma to může uvést do pohybu. A do takového domu, na kterém leží strašné a ukrutné tajemství, se nastěhuje rodina s malým chlapcem a labilním otcem na pokraji nervového zhroucení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (225)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý horror který ale osobně považuji za nejhorší od Balaguérohovi kariéry. Neříkám že se nejedná o špatný film, ale je tak celkem nudný. Strašně se táhne. Asi jsem čekal něco u čeho se budu bát, a nebo mít aspoň husí kůži. Bohužel i přes dobrý námět a dobrou režii jsem se celkem nudil a neměl jsem ani tu husinu ani strach. Celkově film vyzní hodně do prázdna. Film jsem si celkem šetřil a nakonec zklamal. Víc nic. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi pecka z Yuznovy Fantastic Factory. Hodne podarena ducharina, hlavne v prvni polovine prakticky bezchybna. Ackoli ma vybornou atmosferu, hlavni hruzubudici efekt spociva ve skvele sestrihanych a ozvucenych lekackach, nekolikrat to bylo opravdu o infarkt . Vyrazne plus je take povedeny a pomerne originalni pribeh, ktery je ke konci spravne vystupnovany. Kdyby byla stopaz o patnact minut kratsi a Anna Paquin by hrala trochu normalnejs bylo by to dokonale. BTW nejvic strachu ve me vzbuzoval ten starej obrazek se trema postavama.... ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je tak temná, hustá, že se bát budete každého šustnutí ve Vašem bytě... Příběh je z mého pohledu originální a zpracování je podle mého velice dobré... Začátek filmu je sice trochu slabší, ale to vyváží druhá polovina filmu, u kterého jsem osobně seděl na zadku jak přikovaný... Příběh, atmosféra a zpracování... To jsou silné stránky tohoto filmu... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takto rozklížitelné rodinné vazby, navíc ještě živené podhoubím s vypěstovanou apatií vůči svým nejbližším logicky nemohou čelit náporu roztahovačné temnoty, kterou ani „seriózní děda(Giancarlo Giannini)“ s její narůstající mocí, již není schopen ukočírovat. :) Jen bych se vcelku s povděkem dopátrala smyslu, toho tolik diskutabilního obrázku „Tři vyschlé harpyje v podvečerním rozjímání“, kterýžto se otec(Iain Glen) pokoušel s takovou vehemencí pověsit na dokonalé místo. Ale dosud se mi nerozsvítilo..-)) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Chudák hlavní hrdinka. Nastěhovat se do strašidelného baráku je na houby, ale když k tomu má taťku kterému šibe a mamku která je na pěst a blbá jak vydlabaný necky, tak se o malého brášku musí jako vzorná starší ségra postarat sama. A že to je opravdu ségra za všechny prachy. Na rozdíl od rodičů plně chápe, že mají vážné problémy a spolu s kamarádem začíná rozplétat temné tajemství domu. Temnota však postupuje dopředu a díky absolutní debilitě matky je hrdinčina šance na záchranu jich všech téměř nulová. Já jí držel pěsti celej film zase jednou postava, které člověk fandil a klobouk dolů před její statečností. Během filmu člověka mrazí v zádech a Balagueró opět jasně dokazuje, že umí tíživou, děsivou atmosféru podržet po celý snímek. Vydařený horor. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • V upravenej verzii sa slovo „fuck“ nahrádza slovom „freek“. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Barcelone, Lleide a Sant Cugat del Vallès (Španielsko). Obdobie natáčania trvalo od 26. apríla do 22. júna 2001. (Arsenal83)
  • Miramax/Dimension kúpili americké distribučné práva na film za 4 milióny dolárov a nechali film na poličke 2 roky. V roku 2004 bol uvedený do kín až po veľkom prepracovaní (aby bol v súlade s vekovou hranicou od 13 rokov). (Arsenal83)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama