Reklama

Reklama

Extortion

  • Slovensko Stratení v Karibiku
Trailer

Americký kardiochirurg Kevin Riley (Eion Baily) sa rozhodne odísť s rodinkou na dovolenku do Karibiku. Po prílete a ubytovaní sa zdá, že prišli na dovolenku snov. Jeho malý syn sa chce previesť na vodnom skútri, požičovňa pri hoteli má však všetko požičané, a tak si Kevin prenajme na pár hodín obyčajný motorový čln len s kanistrom benzínu od miestneho rybára. Rodinka vyjde na more, a keď už sa chce Kevin vrátiť, objaví sa na obzore ostrov. Otec sa nechá synčekom prehovoriť, aby ostrov preskúmali. Ostrov je neveľký, s vegetáciou, ale pustý. Po krátkom prieskume sa chcú vrátiť, ale motor na člne nechce naskočiť. Na ostrove musia prenocovať. Ostrov sa tak zrazu stáva smrteľnou pascou a pomoc, ale aj nebezpečenstvo, môže prísť jedine z mora... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

mira007 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mne nejvíc přilákal Barkhad Abdi, který si tu střihl zase roli rybáře-gaunera. První polovina filmu je celkem fajn doktor s rodinkou na dovolené v karibiku, který si pronajme motorový člun, s kterým zůstane trčet na pustém ostrovu odkud začnou jeho akční trable. Jenže od poloviny filmu je to trochu přitažené za vlasy a vzdalující se realističnosti. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Baby I like it! Pri takomto type filmov asi každý automaticky očakáva školácke logické lapsusy, istú prvoplánovosť...preto musím uznať, že tu bolo takých vecí minimum. Práve naopak, Extortion zaujme neokukanými situáciami, dramatickými zvratmi až do samého konca, všetky detaily do seba pekne zacvakli. Až teda na 1 nelogickosť - zabudnutý mobil všetkých “účastníkov zájazdu” to bol celkom namakaný počin. Mobil sa ešte dá ospravedlniť tým, že asi každý robíme na dovolenke kopec blbostí, pričom si to ani neuvedomujeme. I keď po skončení filmu mi prišlo úsmevné, že taťkovi raketovo stúpli schponosti, a zrazu bol z neho Superman, no na druhej strane čo by človek neurobil pre rodinu😁.A Barkhad Abdi - keď vidím tohto chlapíka z Captaina Phillipsa už ma hneď strasie brrr. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Párkrát už nás tvůrci mile překvapili příběhy á la já, partner (rodina) a nekonečná voda. Většinou to uchopili velmi realisticky a velmi komorně, lidé stojící za tímhle kouskem nicméně ze survivalu přecházejí na thrillerovější notu. Film nabízí několik vrcholných momentů, na působivější drama ale režisérovi chyběly kvality, respektive pevnější scénář, který si ostatně sám napsal. Holt člověk ve stresu dělá nečekané věci, strach, vyčerpání, dehydratace a beznaděj přicházejí bez převleků, samozřejmě scénárista využívá přehršel berliček, bez kterých by to ovšem nešlo. Nicméně my se chceme bavit, takže to prostě k tomu už patří. Rodinka by si určitě s sebou na otevřené moře vzala minimálně dostatek vody, mobil i mapu, reálný základ nicméně máme, pak už prostě tvůrci pouštějí uzdu své fantazii. Těch nahodilostí a zvratů je prostě příliš, případně samotné finále (poslední záběr) mělo být nepozitivní. Tempo nicméně solidní, prostředí atraktivní, herecké výkony rovněž. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí dobře, zápletka není nijak hloupá a navíc B. Abdi se na tyto role dokonale hodí, přestože je vazba asi jako násada na smeták, umí zahrát tak, že z něj jde strach. Horší to pak už ale je s tím, co se stane v druhé polovině filmu. Tam přijde tolik různých náhod a zvratů, že si divák připadá jako na tenise, vrcholem všeho pak je, když hlavní hrdina v rychlosti a spěchu nastoupí do úplně náhodnýho autobusu a v tomhle busu čirou náhodou sedí ten týpek, kterýho on hledá snad několik dní. To bylo moc a taky je to jeden z důvodů, proč jdu jen na dvě hvězdy. Nicméně potěší role D. Glovera, dědoušek už nám trochu zestárl, ale nepříjemnýho vyšetřovatele hraje dobře. Otevřenej konec nám pak neodpoví na několik otázek, ale to už bych asi chtěl hodně. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já už asi nepojedu na žádnou dovolenou :-( Jdete si zaplavat na liduprázdnou pláž a žralok, jedete do francouzských lesů a zaostalí vesničani si z Vás udělají děvku, v jiné zemi Vás unesou na orgány, nebo si z Vaší kůže udělají obrázek. Ve filmu Extortion si půjčíte loď, vyrazíte i s rodinkou na moře a ejhle, jde Vám o život. Já tedy nevím, ale pokud bych vyrazil na moře, tak si sebou vezmu litry pitné vody a hlavně mobil, zvláště v dnešní době, kdy bez mobilu nejdete ani na záchod! A určitě bych se držel hlavních tras a nemotal se někde v zapadlé části ostrovů. I když, teď si vzpomínám, že když jsem byl ve Švýcarsku na Rýnských vodopádech, také jsme se oddělili od zájezdu a jeli sami s kapitánem plavidla na skálu uprostřed vodopádů :-) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama