Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí a závěrečná část válečné trilogie. Je po válce a opět se zde ironicky ukazuje na různé charaktery vojáků, kteří přežili a opět "v tom umí chodit", aby u Američanů získali pro sebe výhody. Setřásli ze sebe krutost války a podbízejí se vítězům, aby se opět dostali na výsluní a měli aspoň docela malinkou moc nad svými vrstevníky. (Orlau32)

(více)

Recenze (3)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je po válce a opět ti, kteří za války "v tom dokázali chodit", převlékli rychle kabát a lezli Američanům do zadku. A opět z toho měli výhody. Protože Američané ve své naivitě věřili každému, kdo uměl aspoň trochu blafnout anglicky. Válka je u konce a u řadových vojáků nikdo nezkoumal jak se choval za války. Hlavně, že přežili. Tak to, bohužel, bylo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jednotka 08/15 pro mě byla pokusem o zmapování německé produkce 50. let a její snahy o vyrovnávání se s 2. světovou válkou a nacismem. Bohužel, druhý Most, a tím mám na mysli vynikající německé válečné drama z roku 1959, se nekoná. Pokud tehdejší německá produkce vypadá takhle, pak je asi jen dobře, že tamní produkci vytlačily americké bijáky, protože průměrný hollywoodský produkt oné éry je profesionálnější a divácky akceptovatelnější. Viděl jsem jen poslední díl trilogie a je možné, že tím pádem mi některé vzájemné vazby a situace mohly být méně pochopitelné, ale spíš se jedná o scénáristický zmetek s problematickým herectvím řady postav, které především na ženské straně sklouzávají k ryzímu ochotničení. Je patrná snaha vojáky maximálně zlidštit a vinu za válečné zločiny redukovat na excesy jednotlivců a NSDAP. Celkový dojem: 20 %. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Aj tato tretia cast bola tiez fajn ako predosle diely. Sem tam tiez zaznel nejaky humor a najviac ma pobavili ty mali sopliaci z Hitlerjugendu, aki boli odhodlani bojovat proti Americanom. Tento posledny diel bol pre mna asi najlepsi, aj ked moc nevycnieva oproti predoslym dvom dielom. ()

Reklama

Reklama