Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 1

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (124)

Betka_S 

všechny recenze uživatele

Tenhle film funguje skvěle pro lidi, kteří si myslí, že hluchoněmý je legitimní terminus technicus, znakový jazyk je mezinárodní a neslyšící jsou postižení... Příběh je hezký, ukazuje problematiku CODA dětí a lehkého zneužívání jejich neslyšícími rodiči pro potřeby každodenní komunikace, hlavní hrdinka je sympaťanda... Ale bohužel celý film z neslyšících dělá nevychované opičky, které před doktorem a tlumočníkem (v tomto případě dcerou a tlumočníkem v jedné osobě) probírají vaginální mykózu a dceřiným kamarádům ukazují kalhoty s flekem z první menstruace. Tak to fakt není. Rodinka Belierových se strašně snaží přiblížit svět neslyšících, ale dělá to tak hrozně audisticky, že by všichni neslyšící nejspíš odešli už tak v polovině promítání (i když oni by spíš nepřišli... Nelíbilo by se jim, že je hrají slyšící - a Karin Viard mi rozhodně nepřišla jako neslyšící přesvědčivá) Jo a mimochodem - umělecké tlumočení do ZJ je strašně náročné a bez nácviku by ho sotva někdo zvládl. Ta scéna je ale krásná, takže tady jsem filmovou licenci ochotná prominout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro tak dokonalé ako remake, avšak ako v prípade CODA tak aj tu chápem, že na niekoho takéto pozitívne dobytie batérií bude pôsobiť skrátka ako gýč. Mám dojem, že francúzsky originál ponúka menší konflikt záujmov v rodine a tak sa divák asi až tak strachovať o profesionálnu budúcnosť hlavnej hrdinky nemusí. Línia s kandidatúrou mohla byť dotiahnutá viac do konca, než len dopovedanie obrazom na začiatku záverečných titulkov. Tu však zbabelé a bezvýznamné výčitky končia, hanobiť film, ktorý mi vylepší náladu a jeho subjektívny čas je polhodinka by bolo nefér ako voči tvorcom, tak aj voči sebe samému. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V americkej verzii bola prerábka s Derbezom, toto je zhruba na rovnakej úrovni a prerábať to ani nemuseli, pretože diera do sveta je stále v tom istom - dievča hluchonemých rodičov ide spievať. Šokujúcejšie by pritom bolo, keby šli spievať tí rodičia. Film prináša tú vážnejšiu tému pomerne humorne, celkovo ale ničí sexuálnymi nitkami v rozhovoroch tínedžerov, hoci nie sú špeciálne vulgárne, ale pôsobili ako cudzí element. Žiadni Nedotknuteľní to tentokrát neboli. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Některé filmy překypují negativními postavami. Zde je tomu naopak. 1) Filmík jest to průhledný, jednoduchý, plný slunce, radosti a optimismu._____ 2) Líbil se mi 18letý Ilian Bergala (zpěvák Gabriel) a skutečný neslyšící Luca Gelberg, jehož věk jsem nezjistil (mladý Paulin bratr Quentin)._____ 3) Herci strávili čtyři měsíce učením se znakové řeči._____ 4) Louane Emera se probojovala do semifinále (5. - 8. místo) 2. řady francouzské verze soutěže The Voice (2013). V soutěži si jí všiml Eric Lartigeau a obsadil ji do role Pauly (filmový debut). Její první CD Chambre 12 vyšlo v roce 2015 a stalo se nejprodávanější deskou roku ve Francii._____ 5) 67letý Michel Sardou je slavný francouzský zpěvák a skladatel. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Směješ se, až se za bricho popadáš, u toho brečíš a u nějakých forů se i začervenáš. Možná znáte takových filmů hodně, ale stejně si myslím, že čím víc jich bude, tím víc bude život krásnější. Téma pěveckých ambicí dcery, která má neslyšící rodiče ještě podtrhuje klasické mezigenerační neshody. Hudba Michela Sardoua ještě zesiluje atmosféru. Buleli jsme v kině snad všichni. Kouzelné. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Domfront a Le Housseau-Brétignolles (Francúzsko). Obdobie natáčania trvalo od 10. septembra do októbra 2013. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama