Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

campix 

všechny recenze uživatele

Znáte to. Jednou za čas Vám prostě něco naprosto sedne do nálady a pak je o to lehčí nechat se tím filmem unést. Přesně tohle se mi stalo s Mr. Church. Dokonalý feel-good film s Eddiem Murphym v hlavní roli, kterého sice moc nemusím, ale tady perfektně spojuje všechny období ve filmu do komplexního díla. Taková menší sága rodu Brooksových, kde sledujeme několik různých etap v životě jedné ''rodiny''. Co bych na filmu nejvíce vychválil je asi to, že přes svůj silný a smutný příběh Vás tento film vyloženě citově nevydírá a nekonfrontuje, takže zbytek už je více méně na Vás. Nejvyšší hodnocení dávám především díky osobním sympatiím. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Vlastně strašně obyčejný příběh ze života - a právě proto je tak krásný. Nepřikrášlovaný. Eddie Murphy překvapil, v takovéto pozici ho vlastně neznám a i když to na Oscara asi úplně nebude, určitě si nemyslím, že herecky už nemá co říct. Ani náhodou. Jinak film vlastně není ničím extra zvláštní, žádné nečekané záběry kamery, střihy atd. - vlastně naprosto obyčejná rutinéřina, která ale tomuto příběhu sedí jak p*del na hrnec :) 80 % ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Nie je na škodu, keď sa občas totálne zaškatuľkovaný herec objaví aj mimo svojho zaužívaného žánru a dokáže svetu, že má v repertoári omnoho širšiu herecké paletu, akou sa zvyčajne prezentuje. Mr. Church však nestojí iba na skvelom Eddiem Murphym. Je to predovšetkým príbeh o ľudskosti, ktorý aj napriek tajomstvu opradenému okolo hlavného hrdinu pôsobí natoľko vierohodne, že mu publikum dokáže čiastočne odpustiť fakt, že v priebehu celého trvania ide zo strany scenáristky o kalkul, ktorý sa neraz nebojí uchýliť k citovému vydieraniu diváka. (75%) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolo to prvý a posledný raz, čo som pána Churcha videla plakať. A aj to robil decentne.“ Že sa na to Eddie nevydlabe. Na všetkých tých Zamilovaných profesorov a Norbitov. Chápem, že vždy bol predovšetkým komik a že mu poskytujú istý finančný luxus (a asi ho to aj baví, čo sa ale nedá povedať o divákoch). Ale keď ho človek vidí v pecke ako Mr. Church, so slzou v oku si pomyslí „teda, ten Eddie, ak by chcel, mohol by sa stať jedným z najväčších hercov Hollywoodu“. Nie najlepšie plateným. Nie najkomediálnejším. Najlepším. Iste, scenár je skutočne impozantný a ak by sa mi taký dostal do rúk, nielenže by som sa kvôli účinkovaniu v takom filme vzdal honoráru. Ešte by som tvorcom zaplatil, aby som si v ňom mohol zahrať. Ale nemožno znižovať Eddieho vklad do tohto skvelého, krásneho projektu v tom zmysle, že by takú rolu zvládol ktokoľvek. Nie, nezvládol. Aspoň si myslím. Eddie Murphy je ako pán Church skvelý, fantastický, dojemný, proste nádherný. Ale všetci herci sú super, hrajú parádne napísané postavy, z nich každá v nečakanej chvíli zasiahne do deja a na konci (a v prostriedku) nezostane jedno oko suché. Myslel som si to už keď som prvý raz videl trailer a po pozretí samotného filmu som veľmi šťastný a rád, že to môžem skonštatovať i nahlas a oficiálne: Mr. Church je jedným z najlepších filmov roka a bez debaty jedným z najlepších filmov Eddeho Murphyho. Ak nie najlepším. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Byl jsem docela zvědavý, zda mě tento docela vychvalovaný film s Eddie Murphym nadchne. Nejsem sám, kdo jeho herectví moc nemusí a už velmi velmi dlouho nenatočil kvalitní film a lépe hodnocené filmy s ním tu mám hlavně z nostalgie. Tady se ukázal ve vážné roli, v které jsem ho vlastně nikdy neviděl. Jedná se o klasický sentimentální film, který se pokouší brnkat na emoce a vyloudit z nás nějakou tu slzu. A i když se mu to u mě povedlo, tak přesto si nemyslím, že je bůhvíjak výjimečný, aby si ode mě zasloužil čtyři hvězdičky. Takže zůstal jen u dobrého průměru, který se dá už trochu doporučit těm, co hledají lehce optimistický film skoro ze života s trochou tajemství. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)

Reklama

Reklama