Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (187)

silentname 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na večer. A dokonca musím priznať, že človeku správne udrie na tie správne strunky. Eddie Murphy je v tomto filme vynikajúci a rozhodne je to rola, za ktorú si ho zapamätám viac, než naposledy v "A Thousand Words". Dokonca si myslím, že je to pre neho aj dosť iná rola a sedí mu to skvele. Britt Robertson je opäť veľmi pekná a aj ma dokáže presvedčiť, že vie správne zahrať svoju postavu. Dáva jej správnu dávku ľudskosti a verím jej to. No problémom v tomto filme sú jej vnútorné monológy, ktoré nám podáva ako rozprávač. Pretože mnohokrát by som si radšej viac užil pozeranie filmu a prežíval jej pocity vizuálne, namiesto toho, aby nám ich prerozprávala. A hoci sa to javí ako maličkosť, je to podľa mňa celkom závažný problém. Dialógy a mnohé scénky sú ale na druhú stranu veľmi pekné a celkovo je to film, ktorý človeka dokáže dostať do správnej nálady. Nie je tu nič, čo by podľa mňa kohokoľvek mohlo uraziť a v človeku to zanechá príjemný finálny dojem. Takže za seba hovorím, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy patří mezi mé oblíbené komiky, bohužel se jeho kariéra zadrhla na jeho úchylce hrát ve filmu více rolí. Není proto divu, že jsem se na jeho nový snímek hrozně těšil, a přestože se jedná o čistokrevné drama, tak je právě Eddie jediným pozitivem tohoto filmu, jelikož svoji roli zahrál velmi dobře a další šanci by si rozhodně zasloužil. Vše ostatní je až příliš obyčejně, ničím nevybočující z řady a často to ani příliš dramaticky nefunguje, ale rozhodně to neurazí. Moje hodnocení 60%. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Krásný a milý film o laskavosti. Eddie Murphy vypadá, že ani trochu nezestárnul, ale hlavně dokazuje, že je skvělým hercem a je škoda, že se své nejlepší roky plácal v průměrných komediích. Vaření, hudba, doba a přátelství hlavních hrdinů, všechno fungovalo. Mě se to líbilo a takových filmů by to chtělo víc. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Byl jsem docela zvědavý, zda mě tento docela vychvalovaný film s Eddie Murphym nadchne. Nejsem sám, kdo jeho herectví moc nemusí a už velmi velmi dlouho nenatočil kvalitní film a lépe hodnocené filmy s ním tu mám hlavně z nostalgie. Tady se ukázal ve vážné roli, v které jsem ho vlastně nikdy neviděl. Jedná se o klasický sentimentální film, který se pokouší brnkat na emoce a vyloudit z nás nějakou tu slzu. A i když se mu to u mě povedlo, tak přesto si nemyslím, že je bůhvíjak výjimečný, aby si ode mě zasloužil čtyři hvězdičky. Takže zůstal jen u dobrého průměru, který se dá už trochu doporučit těm, co hledají lehce optimistický film skoro ze života s trochou tajemství. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Existují dvě cílové skupiny pro tento film, nudící se hospodyňky, kterým už leze krkem Pilcherová, nebo nostalgici, kteří v osmdesátých letech koukali na Murphyho jako na zjevení. Sláva Murphyho už dávno vyčpěla spolu s filmy, v nichž kdysi oslňoval své diváky. Tímto kýčovitým melodramatem Murphy určitě na svoji minulost nenaváže, ale ani se nemá za co stydět, herecky je totiž film dosti zdařilý. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno