Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, který nenuceně a nenudně vypráví o poutu tří lidí, ze kterých je samozřejmě nejzajímavější pan Church, kterého Eddie Murphy ztvárnil velice přesvědčivě. Film bohužel doplácí na přemíru zvědavosti, kterou docílil co se týče soukromí této postavy. Poskytnuté informace totiž nejsou ničím převratným, šokujícím ani překvapivým. Vše se dá odhadnout během prvních 25 minut filmu. Takže konec vyznívá naprosto do ztracena a přináší veliké zklamání typu "proč jsem to teda musel vidět?". Což je škoda. Palec nahoru i pro Christiana Madsena jako Eddie Larsona. Právě kvůli nedostatečné katarzi u postavy pana Churche je Larson tím, kterého si z celého filmu budu pamatovat nejvíce. Má dojímavou a nepříjemnou minulost, zoufalou přítomnost a nečekanou budoucnost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snažím se vždy vytěsnit, že se Eddie Murphy pitvořil v nespočtu přihlouplých komediích a navždy pro mě bude detroitským poldou Axelem Foleym, africkým princem Akeem, Oslíkem ze Shreka, samolibým frajírkem z Dreamgirls.. a jsem rád, že nově i Henry J. Churchem. Znovu tak přesvědčivě vyměnil image nějakého nablblého šoumena za milého chlapíka, který se jednou objeví coby kuchař v rodině umírající matky a její dcery a už z ní nezmizí. Nečeká na vděk, jedná přímo, sám sebe neumí pochválit, jen to soukromí by si rád ohlídal. A postupně si získává všechny, včetně diváka. Samozřejmě nic pro cyniky. Tvůrce Řidiče slečny Daisy Bruce Beresford se látky chopil se sobě vlastní inteligencí a řemeslnou jistotou, nevydírá, nepřekvapí, ale mile baví. Fajn i s vedlejšími rolemi. Jednoduché, ale funkční. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Krásný a milý film o laskavosti. Eddie Murphy vypadá, že ani trochu nezestárnul, ale hlavně dokazuje, že je skvělým hercem a je škoda, že se své nejlepší roky plácal v průměrných komediích. Vaření, hudba, doba a přátelství hlavních hrdinů, všechno fungovalo. Mě se to líbilo a takových filmů by to chtělo víc. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film který vás pohladí na duši. Film, který si na nic nehraje a už na začátku vás osloví titulkem : Tento příběh je inspirovaný skutečným přátelstvím. Scéna začíná a i končí v kuchyni vařením a ihned nás vtáhne do děje. O Eddiem nebylo hodně dlouho slyšet až jsem si nedávno říkal kam se ztratil. Teď se vrátil v plné parádě jako Mr. Church, klidný, obětavý ale zároveň i tajemný, tak jak ho neznáme a ihned mi to vynahradil a já mu věřil každé slovo co přečetl z knížky a zároveň ochutnal každé jídlo co navařil. Uvědomíte si, že lidí jako Mr. Church je kolem vás velice málo ale jsou to možná jedni z nejdůležitějších lidí, protože vás dokáží nenuceně ovlivnit a nasměrovat. Jsou tací co mluví o všem, jen ne o té osobě, jsou tací co mluví jen o té osobě, jsou tací co vás chtějí rozveselit a jsou tací co vás rozbrečí. A pak jsou tací co neříkají nic, protože ani nemusí.Tato věta naštěstí zazní ve filmu dvakrát v dané chvíli jsou slova opravdu zbytečná. Za mě i 9/10 a to díky skvělému hereckému výkonu všech zúčastněných herců. Velice příjemné překvapení a film který nemůže urazit nikoho. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vždycky u podobných filmů žasnu nad tím kolik lidí jim skočí na lep a střílejí neskutečně vysoké hodnocení. O kvalitní film se samozřejmě nejedná, přestože zde Eddie velmi dobře prodává charismatickou postavu, která by si zasloužila místo v nebi minimálně po boku samotného Ježíše Krista. Ve filmu se umírá a to poměrně často, hlavní hrdinku zde nepotká snad nic dobrého. Během relativně krátké doby jí umře matka, otce nepoznala (stejně taky umřel), jednou zažije sex a hned je těhotná, přičemž je z ní okamžitě matka samoživitelka a tak ji napadne poslední spásná myšlenka, nastěhovat se k panu Churchovi, kterému říká pane Churchi jak její dcera, tak doktor. Pan Church totiž po čase umírá. Řeknu vám tedy že podobný příběh muselo psát nějaké hovado. Film se tváří vesele a přitom se tam dějí takové věci. Jediné kvůli čemu jsem se na to koukal, byl Eddie. 50% a musel jsem přimhouřit obě oči. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)

Reklama

Reklama