Reklama

Reklama

Bytost z hlubin

(TV film)
  • USA Mermaid Chronicles Part 1: She Creature (více)

Obsahy(1)

Drsný thriller o nebezpečných mořských pannách a o tom, co se může stát, když se člověk pokusí ovládnout a podmanit si bytost z neprobádaných a tajemných hlubin moře. (oficiální text distributora)

Recenze (34)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to dost velká nuda od začátku až do konce. Ten se ale zase snažili přecpat krví a troškou dění. Angus byl neuvěřitelně užvaněnej a strašně to ničilo atmosféru. Od chvíle, kdy se přesunuli na loď mi to připomínalo trochu Drakulu. Jenže konec byl takovej celej o ničem, celou tu hodinu a půl se to plácalo od deseti k pěti a pak k jedné. Prostě jedna velká nuda, ale je to škoda, protože námět je originální. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pridávam sa k väčšine - aj z toho mála sa tu podarilo vyčariť celkom obstojnú atmosféru. To je ale asi tak všetko. Príbeh síce s nápadom, no ktorý sa ďalej nerozvíjal, potenciál morskej panny nerozvinutý.... Jediné čo ešte bavilo bol Rufus Sewell, ktorý síce robil čo mohol, ale ani on nie je kúzelník. Na nadpriemer to určite nestačí. 60/100 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film, který se s tématikou mořské panny dokázal důstojně poprat. Vyvedené atmosféricky, na televizní film i výpravou a pak především herecky. Když jsem film kdysi viděl, o představitelce m.p. se mi i zdálo. Ten závěr s proměnou mi přišel trošku zbytečný, ale i tak hodnotím celkem vysoko. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S odstupem doby musím jednu hvězdu přidat. Film se mi líbil mnohem více než kdysi, což je možná způsobenou i lavinou současných hloupých a mizerně udělaných horrorů. Sympatický gotický horror začíná v starobylém stavení, které skrývá tajemství. Mořská panna, siréna, rusalka, Lorelei, Merrymaid, Nixe... Krásná bytost, co muže okouzlí a pak sežere. Dvě půvabné ženy - Carla Guginová a Rya Kihlstedtová (a její velká ňadra) jsou jen zdánlivě na dvou stranách barikády. Loď, bouře a jeden člen posádky za druhým umírají strašlivou smrtí. V závěru se snímek promění v klon Vetřelce se stopou Medusy (Souboj titánů). Za bytostí stojí studio S.Winstona... Jasně, mohl to být větší krvák, občas se objeví hluché místo, ale jako celek dobré. Slušná kamera, speciální efekty i hudba. Vzniknout v 60.letech u Hammerů, je z něj jistě kult. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vydarený dobový, aj keď pomerne neambiciózny a neobjavný horor o morskej panne, ktorú vo veľkom akváriu preváža v podpalubí cirkusant Rufus Sewell. S jeho priateľkou (Carla Guginoová) snová bytosť nadviaže telepatický kontakt a začnú sa diať hrôzostrašné veci! Príjemné prekvapenie z produkčnej dielne Stana Winstona a atmosférická záležitosť, ktorej skóre vylepšuje umiestnenie deju do minulosti, v ktorej ešte tajomné veci mali svoje silné miesto. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (9)

  • Rya Kihlstedt strávila každý deň natáčania tri hodiny len nanášaním masiek, aby mohla stvárniť morskú pannu. (Arsenal83)
  • Kým loď nenabehne na plytčinu pri množiarni morských ľudí, nepoznáme jej meno, ale potom sa objaví namaľované na drevenej doske - je to „Marie Celeste“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama