Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný film natočený podle úspěšného románu Anity Diamant vypráví historii dvanácti izraelských kmenů z hlediska Dinah, jediné Jakobovy dcery. (AMC Czech)

Recenze (24)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Biblické příběhy mám rád, ale tohle byla hrozná nuda. Ze začátku se tam jenom sexovalo a pak už to celé bylo jenom o lásce. A já takovéto romatické příběhy bez nějaké akce nebo dramatu nemám rád. Film je rozdělen na 2 části, já ho hodnotím po 1. části. Na tu druhou se už koukat nebudu, už takhle mi stačila ta 1,5 hodina nudy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O Díně se toho v Bibli moc nepíše a tak lze v jejím případě zapojit fantazii, aniž by hnidopichové mohli cokoliv namítat. A z mého pohledu se tenhle biblický spin-off povedl. Už na papíře to sice musela být slaďárna, což se přeneslo i do filmu, ale nutno dodat, že je to slaďárna vkusná, která postrádá účelové hraní na city a hlavně parádně zahraná. Zejména Rebecca Ferguson byla trefou do černého. Příliš jsem od toho nečekal, takže jsem výsostně spokojen. 80% ()

Reklama

anatheman odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím po první části. Na tu druhou sbírám síly... Proč? Tohle se nedá popsat slovy. Požaduji těžké tresty pro tvůrce a nižší pro herce, kteří na své role patrně kývli ve stavu těžkého zdrogování. Červený stan představuje pošpinění dávného biblického příběhu. Jedná se o podobný "klenot", jako je například Kněžna Libuše z roku 2009. Pouze tedy s tím, že tento "počin" obsahuje známky určité jakosti. Což je tedy výsledkem tučnějšího rozpočtu, který byl na tuto blasfémii zbytečně vydojen. Kde tedy začít? Myslím si, že režisér a scénáristi byli ve stavu určitého zbuznění a rozhodli se, že biblický příběh o Jákobovi napíší pro Cosmopolitan. Máme zde sebevědomé ženské hrdinky, které jsou ovšem úplně nadšené, když můžou žít s Jákobem v polygamním svazku. Už sama svatební scéna představovala něco esenciálního. Dalším prvkem je věkový a etnický výběr herců. Je opravdu nepopsatelné vidět, jak v jednom izraelském kmeni vedle sebe žijí Brit, Švédka, Brazilka a černoška... Věkové anomálie jsou patrné na vztahu Ferguson - Baccarin, kde druhá jmenovaná je pro tu první sestro-macecho-tetou. A to jí je o čtyři roky více, což se maskéři nesnažili nijak "vyretušovat". A to jsme se dotkli dalšího výrazného problému - vzhledu postav. Výše zmíněný kmen žije uprostřed skal a pouští. Proto je tajemstvím, JAK je možné, že všichni na sobě nosí bělostně čisté prádlo? Nebo, že mají tak dobře upravené vousy a vlasy? A to nemluvím o ksichtech napatlaných prvotřídním make-upem. A ještě k tomu prádlu - kde je do prdele perou, když Ferguson v půlce filmu sdělí, že poprvé spatřila řeku několik mil od domova? WTF?! Dále se chci vyjádřit k dialogům, které jsou zkrátka parodické a můžou vám jedině přivodit vražedné záchvaty smíchu. Jsou nepřirozené jak výše zmíněný vzhled postav. K tomu jsou infantilně patetické. Brrrr! Nejhorší je ovšem hudba. Ta je tak sladká, že diabetikovi při jejím absorbování přivodí okamžitou smrt. K tomu to všechno tak marmeládovitě komentuje Ferguson, až je to k zblití... No nic, v brzké době zhlédnu druhou část. Přejte mi, abych to přežil... ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně naivní a přeslazené, plné hloupých klišé jako je láska na první pohled + "žili spolu šťastně až do smrti", zidealizované vztahy v rodině (čtyři ženy se dělí o jednoho muže a jsou z nich nejlepší kamarádky). Levnou snahu vydolovat divákovy city za každou cenu ještě podtrhuje hudba jako z Disney pohádek. Předpokládám, že jakožto žena, mám být cílovou skupinou snímku, a když se to mě zdá jako telenovela zasazená do biblického příběhu, domnívám se, že pro chlapy to musí být na hranici snesitelnosti. ;-) Nechápu zdejší vysoká hodnocení... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a poutavě zpracovaný biblický příběh, jehož vyprávění kráně ukazuje, že Židé a Araby mají mnohem více společného, než by si chtěli přiznat.  Taková pěkná pohádka pro dospělé, aneb jak z pověstí udělat náboženství snadno a rychle. Božího na tom není nic, ale koukalo se na to hezky. v druhém díle sice snímku docházel trošku dech, ale i tak si myslím, že 4 hvězďule jsou na místě. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama