Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

emma53 

všechny recenze uživatele

Filmy Fatiha Akina na mě většinou působí moc fajn dojmem, dalo by se říct, že z nich sálá příjemné a uklidňující teplo, jen když namátkou vzpomenu třeba Solino. V červenci jsem byla takhle nadšená téměř do poloviny a moc mě bavilo postupné poznávání a oťukávání Daniela s Juli, hezkou a sympatickou holčinou, která mu to své srdce dala ještě dřív, než jí Daniel vůbec poprvé uviděl. A mohla to být senzační road movie, když se najednou Fathin rozhodl, že to bude všechno přece jenom trochu jinak a ne tak fádní, tak tam vsunul pro mě dost násilnou formou další krásku Lunu. A od té chvíle se to celé posunulo někam jinam a já měla dost dlouho pocit, že sleduji dva filmy v jednom balení. Je to strašná škoda a i když to byl pohodový film se závěrečným, roztomilým vyznáním lásky a už tradičně výborným Moritzem, tak dneska tomu do čtyřky přece jenom trochu málo chybělo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Daniel se řadím do početné skupiny mužů, kteří se spolehlivě ztrácí v ženském naznačování. Takže, kdyby Juli trochu přemýšlela a pronesla to očekávané Ich liebe dich už v Hamburku, tak by Daniel nebyl zdrogován, okraden, uvězněn, vyhozen z lodě a rozhodně by s Dacií neskákal přes řeku. A já bych se nemohl podívat na pohodový film, ze kterého si stejně budu do budoucna pamatovat jen příjemnou atmosféru a úžasnou scénu z maďarsko-rumunské hranice. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

Akin přináší nezvyklou prázdninovou romanci, která dokáže dobře pobavit, ale jinak je předvídatelná jako spousty podobných. Přesto se snaží přinést něco nového a za to si své 4hvězdy zaslouží. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zjistil, co je to za film, ze kterého pochází nezapomenutelná scéna na hranicích, kde se tak krásně použije světoznámé slovíčko Scheize! Jinak je to ale příjemná roadmovie se sexy holkama (žádné sexbomby, ale obyčejné hezké holky). Kromě zmíněné scény na hranicích si jiné vtipy nepamatuju, ale ten celkový dojem se zapomenout nedá. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

V čase, keď som ten film videl prvý krát (Papučová noc počas MFF Bratislava 2002), som prežil jeden z najzaujímavejších zážitkov zo sledovania filmu, keďže mi hlavná postava v mnohom pripomínala samého seba (ešte sa aj volala Daniel:) a tiež som istú dobu prežíval podobné cestovateľské príhody ako on... No proste, nemôžem ináč, ako dať 100%, snáď ma chápete... :o) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama