Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co točí evropský režisér a natáhne si do něj renomované evropské herce, že předpokládáte v úspěch. Jenže úspěch nepřijde a Vám nezbývá, než dvě hodiny trpět u průměrné podívané, která dokazuje, že i dobří evropští herci si můžou zahrát naprosto nezajímavé postavy. Ačkoliv to na první pohled může působit jinak. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že výber hercov do jednotlivých rolí bol výborný, všetci pôsobili veľmi prirodzene a myslím si, že Ralph si to užíval - toho "šaša" dával fakt parádne. Letnú náladu z filmu cítiť bolo, lokalita očarujúca, natočené to nebolo zle ... lenže ten príbeh bol taký nijaký, preto s hodnotením už vyššie nejdem a nezachránili to ani dobré herecké výkony a ani Matthias. Muzika geniálna. 3,5* ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsem tu! Teď ale nemůžu mluvit, za 5 minut přistávám! '' ---------- Tohle letní drama z prosluněné Itálie mně fakt dostalo. Bylo to tím horkým létem, kamerou, bylo to úžasně zvoleným hudebním doprovodem, bylo to pozvolna se rozmotávajícím se scénářem, bylo to krásnými lokacemi a hlavně - to bylo kvůli Ralphu Fiennesovi. Jeho nástup do filmu bych přirovnal k vlítnutí náklaďáku s betonem do výlohy prodejny broušeného skla. Vlastně to bylo vlítnutí tryskáče! :-.). Nevím jak vy, ale já ho znám hlavně jako herce velkých postav, hlavních hrdinů, je to pro mně herec aristokrat. Naše dávné setkání v Jeskyni plavců na počátku druhé světové války v Severní Africe způsobilo, že jsem se do něj jako do herce zamiloval. Proto mně jeho účast v tomto drama celkem zaujala. Fiennes si tu střihl setsakra civilní roli a já si několikrát u filmu s úsměvem a uchechtnutím musel říci - to je prostě borec! Opravdu, co ten tam rozehraje, to je něco. Z ospalé letní atmosféry rázem nic nezbývá a Fiennes celou pozornost strhává na sebe. Jenže jeho Harry nepřijel za přáteli jen tak. Harry si pro něco přijel, což bude mít dalekosáhlé dopady nejen na zbytek pobytu čtveřice, ale i pro něj samotného. Tenhle film je artová záležitost a není pro každého. Někoho ten pomalu plynoucí děj může nudit... Někoho ale ne. Vše mělo své důvody. Tempo příběhu i chování jednotlivých postav, které byly opravdu dobře typově zvoleny mi naprosto sedlo... Celé to bylo takové letně italské - siestové by se chtělo říci. Ale jak říkám už jen kvůli Fiennesovi to stojí za to vidět! Dávám za 4 LP se Stounama! PS. Nenechte se zblbnout komentáři znuděnců! * * * * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější - a nejzbytečnější (je to remake filmu Bazén) film pod sluncem. Vyrazit na tohle do kina znamená přes dvě hodiny sledovat čtveřici nesnesitelných postav - chuť si v kině zdřímnout nebo z něj rovnou zdrhnout nikdy nebyla větší - z nichž se tam každou chvíli někdo prohání nahý, až to začne být prostě jen otravné (jsem zvědavý, zda si z toho po pár měsících budu pamatovat víc, než že to je "ten film, ve kterém Ralph Fiennes ukázal svůj penis"). Jediný důvod, který tento hrozný film vynesl do české distribuce, podle mě bude spočívat v jeho hvězdném obsazení ("hraje tam Fiennes a ta holka z PADESÁTI ODSTÍNŮ ŠEDI, na to budou lidi chodit" - tak určitě). Přitom v hercích podle mě spočívá hlavní kámen úrazu - krajně nesourodé duo Tilda Swinton a Matthias Schoenaerts (mezi oběma herci je věkový rozdíl 17 let!) ustavičně vyvolává pochybnost, proč by si takový hezounek začal s ženskou na pokraji hrobu (Tilda Swinton je pro mě všechno, jenom ne herecký typ femme fatale - v erotických scénách s ní mi bylo vyloženě na zvracení), a stejně tak u Dakoty Johnson vyznívá spíše jako zbožné přání, aby z ní na plátně sálal nějaký sex appeal - v tom filmu vypadá hůř než nějaká vesnická šmudla od krav (nemluvě o tom, že ve filmu - SPOILER - ve svých 26 letech hraje 17 letou postavu!). Všechny tři zmíněné herce navíc stejně zastiňuje excelentní Ralph Fiennes, který celý film proměnil v jednu velkou hereckou exhibici a doslova všechny a všechno válcuje svou energií. Když jsem po projekci zjistil, že to natočil stejný režisér, od kterého jsem kdysi viděl úděsný film Melissa P. , měl jsem jasno - tomuhle filmu by bylo nejlepší se podruhé z dálky vyhnout! Za mě strašně rozčarování, nekonečná nuda - a 2 hvězdy za pěkné sicilské lokace a zajímavý soundtrack. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, dlouho jsem nevěděla, co si o něm mám myslet, nebo jaký mám na něj názor, proto jsem šla do hodnocení zlaté střední cesty. Nakonec u toho i zůstanu. Tilda Swinton byla skvělá, i když za celý film toho moc neřekla, ale na celém filmu se mi líbila nejvíce. Není úplně ztělesněním krásy, ale to jí dělá zajímavou a svým způsobem i hezkou. Ralph Fiennes mi ze začátku přišel trochu otravný, ale během filmu mi přirostl k srdci, proto mě trochu mrzelo, jak to s ním dopadlo a taky se nám tam chlapec docela dost ukázal, takže klobouk dolů. Dakota se jako snad v každém svém filmu snažila být sexy a svůdná, ale na mě to nefungovalo, promiň Dakoto, tyhle role už neber. Příběhově je to trošku pomalejší, hlavně první půlka, ale ta druhá tomu dá emoce. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Všechna tetování Penelope jsou skutečným tetováním Dakoty Johnson. Režisér se rozhodl je nepřekrývat makeupem, protože se Penelope, stejně jako Dakota, nebojí litovat věcí, které jsou na pořád. (Hal_Moore)
  • Počas nakrúcania na Pantellerii sa pokazila kamera na zábery pod vodou v bazéne. Štáb s hercami tu preto v nečinnosti musel stráviť týždeň naviac. (classic)
  • Timeline: Společnost Fox Searchlight Pictures zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech v únoru 2015. Film si odbyl světovou premiéru 6. září 2015 na filmovém festivalu v Benátkách. V kinech psychologická černá dramedie objevila 26. listopadu. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama