Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který mě nějak zvlášť neoslnil, ale ani neznechutil. Literární předlohu jsem nečetl a bohužel po shlédnutí filmu po tom ani nějak zvlášť netoužím. Začátek filmu mě příjemně navnadil, jenže potom se ono kouzlo vytratilo a z hororové atmosféry se rázem stala jakási detektivka. Vše se začalo měnit závěrečným masakrem v letištní hale a já očekával závratný finish, který se ovšem nekonal. Spíš jsem zůstal mírně znechucený, protože jsem od toho očekával mnohem víc a vůbec mě to neuspokojilo. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Další případ, kdy se mi líbí víc film, než Kingova předloha. Sorry mistře! Určitě neberu ostatním, že původní povídka je "geniální", ale mě prostě nedokázala vyděsit tak, jako se to povedlo Paviovi. Na druhou stranu, ale nelze mistrovi Kingovi upřít skvělý nápad. Upír, který žije v letadle a oblétává a vysává zapadle letiště. To tu ještě nebylo. ()

Reklama

jacksax 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný horrorový filmek s ne úplně přesvědčivým koncem - on totiž nevypadá ani se nechová jako klasická kingovina, ale na druhou stranu to může překvapit a potěšit jako originální nápad. Bohužel tak rychlé finále bez dostatečného si vychutnání situace... myslím, že se dalo trochu přitlačit na pilu. Každopádně pochvaluju si Miguela Ferrera a scénáristu, který z Deese udělal opravdového reportéra, ne postavu v americkém filmu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok miestami postráda veškerú logiku či reálnosť, no i napriek tomu, že z hororového hľadiska nespĺňa takmer žiadne kritéria, nepozerá sa na tento “upírsky slasher” bez gore či krvi, vyslovene zle. Je to taký malý “video” film na úrovni starých VHS-iek, ktorému sa treba od úvodu prispôsobiť, aby človek neočakával niečo, čo mu skrátka nemôže dať. No a verte či nie, príliš toho naozaj nie je. Pred stlačením “play”, prepnúť do režimu “skromnosť”, inak potešili nepriame odkazy k Stokerovej Dracule. Etovsio .. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Udělané tak, že jsem nepochytil pointu. Celkem nudné. Všude mrtvoly - mám se asi bát - film má asi šokovat - ale nějak to nevychází. A nevim jak ostatním, ale mě příde, že Miguel Ferrer se zkrátka na roli drsňáků (hajzlovských reportérů) nehodí. Jak říkám/píšu: převést Kingova díla na plátno jde ztuha. Film "To" je toho čirý důkazem. Tento nejspíš taky - nevím přesně neb předlohu jsem nečetl. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama