Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Příklad filmu, při jehož hodnocení lituji toho, že se nedá bodovat půlhvězdičkami. Mně totiž tato adaptace Kingovky přijde nadprůměrně povedená. Má spád a nenudí, závěrečná pekelná scéna je skutečně skvělá a z mého pohledu film sráží pouze od reality odtržené rozhovory mezi začínající reportérkou a ostříleným veteránem trousícím moudra z praxe a podoba Nočního letce, který je spíše k smíchu, než aby z něho měl člověk hrůzu. Tři a půl *. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film má zaprvé hodně lacinou výpravu,tudíž působí dost televizně.Co se týká obsazení,hlavně M.Ferrer mě lezl tak jako vždy na nervy.I to že podle románů a povídek S.Kinga nevzniklo víc nadprůměrnej filmů se potvrdilo.No a děj.Nebylo to úplně pitomý až na konec.Ten byl dementní až dost.Hodnocení?40%. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Já mám rád TV zpracování dle předloh Kinga a v podstatě sem nebyl nikdy zklamaný. Tento námět mi už od začátku nepřišel nijak atraktivní. Spíš bych řekl, že je přímo odrazující, nebýt právě toho Kinga. Obsazení je ucházející , zejména Ferrer se hodí na roli vlezlého, protivného reportéra, který je schopný naprosto všeho, jen aby měl svůj článek na hlavní stránce. Počáteční zápletka, respektive klasická nesnášenlivost mezi reportérem a šéfredaktorem, která byla na začátku naznačena se mi  nelíbila a přišla mi tam vyloženě na sílu a zbytečná. Samotné vyšetřování je většinou tvořené formou videosekvencí ze vzpomínek svědků. Film vyzařuje sice jakousi atmosféru, ale já nevím, jestli to není spíš dobou ve které byl točený, než záměrem filmařů. Tohle je jednoduše slabší Kingovina, bez složitých monster a vznešenějších cílů. Nicméně druhá polovina není úplně tak zlá a vyšetřování je zábavné. Jednohubka pro milovníky filmů z 90. let. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl snad "céčkový horor" natočený podle povídky Stephena Kinga. Nevím proč má nejznámější autor hororů smůlu na filmová zpracování svých děl. Jde o slabší kousek, ve kterém sice naleznete pár světlých okamžiků, ale většinou jde o nudnou tmu. Docela slušnou a neurážlivou atmosféru , která se během filmu táhne, zabil amatérsky vyvedený konec, který by nevyděsil ani čtenáře Jeníčka a Mařenky a herecké výkony. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Upír a česnek? To nejde moc dohromady, ale co takhle upír a Cessna? Kingova povídka o bezskrupulózním dělníkovi bulváru na stopě krvesaje s leteckým průkazem má 40 stran, takže to prodloužení do celovečerního formátu (třeba Jimmym Olsenem v sukni) přináší pochopitelně nedostatky. Ty sebou bohužel nese i vizuál, který mi připomínal jistý mysteriózní seriál, při kterém nás držel na vážkách Jonathan Frakes. No nic, alespoň jsem poprvé viděl, jak to přes zrcadlo vypadá, když jde vampýr s pískem.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno