Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (127)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně se Tim Burton zase utrhl ze řetězu. Skoro bych i řekl, že to bylo potřeba. No a kde jinde, než v látce, kterou sám uvedl do světa, a se kterou se světu představil se svými jedinečnými nápady. A ostudu si rozhodně neudělal. Pokračování po více jak 35 letech už je, snad až hraniční, ale výsledek za to jednoznačně stojí. Nebo minimálně mně jako fanouškovi Tima Burtona se jednoznačně líbil. Jen mi scénář přišel trošku zkratkovitý. Otevírá tady mnoho dílčích příběhových linek, pak je tu jaksi na krev propojuje do velkého finále, které je teda řádně ulítlé a řekl bych i pro tvůrce notně epické. Jenže jakmile to dokoukáte, uvědomíte si, že plno věcí být ani nemuselo, nedávalo logiku a nebo bylo zcela zbytečných. Třeba ta Monica Bellucci, u které, co si budeme povídat, má autor mnoho důvodů, proč jí do filmu nacpal. Jinak ale spokojenost. Takto má vypadat čisté filmařské řemeslo plné nápadů, zábavy, vtipu a s herci, kteří mají co hrát a hlavně si to užívají. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

I když to není tak často pravidlem, dvojka se z mého pohledu povedla lépe. Má to lepší základ příběhu, povedenější vtípky (párkrát jsem se nahlas zasmál), spousty pomrknutí na jedničku (takže vidět jedničku je jednoduše povinnost) a Keaton coby džus tak tolik nepřehrává jako v prvním dílu, a to kvituju. Je v tom cítit Burton, ale ne zas tolik, aby to mohlo občas vadit. Spokojenost a fajn zážitek v kině. ()

Reklama

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Wolf Jackson: - "Poznáváš tuhle kočičku?" Beetlejuice: - "Tuhle kočku jsem v životě neviděl. Ani v posmrtném životě." & Beetlejuice: - "Šťáva se uvolnila!" & Beetlejuice: - "Myslím, že to byl Dostojevskij, kdo řekl... 'Později, hajzle!'" ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková blbůstka, která trpí nadměrným množstvím postav i motivů, co jsou nedotažené. Občas zbytečně nudí sentimentem a hluchými scénami. Vzpomínky fanouška však zahřejí odkazy na původní dílko, sexy démonická Monica s upomínku na sešitou Sally a občas i povedené vtipné scénky. Celkově je to však nevyrovnaný film. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Výtvarně a trikově zajímavé, ale ty dialogy jsou většinu filmu tak dementní, že to není ani napínavé ani vtipné... Jen teda nevím, zda jsem z Tima Burtona už opravdu vyrostl nebo on začíná definitivně senilnět, páč tohle bylo pocitově asi ještě horší než Alenka, kterou považuji za absolutní chvost jeho tvorby. Každopádně jeden z nejdivnějších filmů za dlouhou dobu (což by mohlo někomu sedět) a ta parodická scéna na Dunu by možná vydala na samostatný film, který by byl mnohem lepší než tento a Danny DeVito by si mohl střihnout roli barona Harkonena... * BioCentrál HK ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Michael Keaton (Beetlejuice) v březnu 2014 řekl, že toto bylo jediné pokračování, na kterém měl zájem se podílet. (TommyZR)
  • Beetlejuice 2 byl plánován hned poté, co se první film dostal na velké plátno v roce 1988. Mnoho režisérů a scenáristů bylo v té či oné době k projektu připojeno, ale nic se nedostalo dále než do fáze psaní scénáře. (KGBelik)

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

07.09.2024

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Reklama

Reklama