Reklama

Reklama

Šílení kanibalové

  • USA The Bad Batch
Trailer

VOD (1)

Vyhnaná do pusté země plné vyděděnců, hledá své místo někde mezi drogami napuštěnou pouštní komunitou a enklávou kanibalů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (114)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Pokud trpíte nedostatkem filozofování v prostředí kanibalů a pološílených vyvrhelů ve světě jak vystřiženého z Mad Maxe, tak s tímto snímkem určitě neuděláte chybu. Jen se nenechte zlákat trailery na brutální řezničinu či zběsilou jízdu, tento snímek je mnohem pomalejší a ledabyle bezcílnější než byste možná očekávali. 6/10 Více v mé recenzi na webu Filmový Guru. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

"Artová dystopie," pravil kdosi a flákl filmu tři hvězdy. Pánové, pokud jsem přesvědčen o tom, že si film zaslouží nálepku "artový," nemůžu mu z principu udělit tři hvězdy. Art totiž není označením žánru, nýbrž kvality...víme, holoto? Takže pokud ho shledám artovým, nemůžu mu udělit hodnocení jakékoliv jiné, než maximální. Skutečný art je totiž věcí hodnou k pohledání, tudíž vyskytující se v množství zcela minimálním. To jen tak na úvod. K filmu, osobně se nedomnívám, že by šlo v tomto případě o art. Podle mého je Ana Lily Amirpour pouze neschopná kravka, privilegovaná už jen svým americko-íránským původem a rovněž zanícenou fascinací k ženským hrdinkám ve světě brutálního násilí. Zvláště po druhém zmíněném je obří poptávka, protože ženy chtějí snít a vrátit kdysi patriarchální společnosti veškerá dávná příkoří. Snaží se o to (mimojiné) skrze trend filmů a knih, jenž z kdysi tak zvané "růžové knihovny" pozvolna přešel kamsi k barvě krvavě rudé. Jen ta optika růžových brýlí zůstala stejná, jelikož nejapné jsou obě velmi podobně.... Z výše nastíněného je zřejmé, že trh i politicky motivovaná obec kritická byla jak předpřipravena k nezměrné adoraci tohoto snímku. Bohužel, režisérka toho využije jen částečně, neboť umí naprosté hovno. -(Přídomek "Naprosté" v tomto případě nemusí značit nutně celistvý exkrement ať už v okurkoidní či serpentínovité modifikaci, nýbrž komplexní označení kvality výměšku.)- Počítám, že porotci v Benátkách by The Bad Batch opravdu rádi vyhlásili vítězem v nějaké hodnotnější kategorii. Umělkyně ovšem vyplodila takovou ukrutnou dystopickou modernu, že to nešlo jinak, než skrze "speciální" cenu, udělenou za pozoruhodnou "jakožejinakost". Ta ovšem paradoxně trpí ukrutnou "těžko-fádností." Jo, a navíc je to nuda. Ale jen do toho dámy, bude se líbit. Já si dám raději Chalupáře. 20% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně to nejpsychedeličtější, nejalternativnější, nejnesrozumitelnější, ale třeba i nejpoetičtější postapo, se kterým jsem dosud měl tu čest. Syrově brutální začátek mě překvapil, ale už tehdy mi bylo divný, že by se Arlen v pustině ovládané kulturistickými kanibaly tvářila a chovala spíš jako kdyby si vyšla na relaxační špacír za město. A záhy jsem už používání logiky vzdal a jen se díval a divil a díval a divil... Po Sama nocí tmou další prapodivnej výplod persko-americký podivínky a zatraceně zajímavej filmovej počin. I zajímavá hudba, která mi dobře sedla. Jen ti Ace Of Base mi ke kanibalský hrůzoakci nějak neštymovali. P. S.: Jima Carreyho jsem poznal až z titulků. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické reálie, zvláštní výběr herců a Keanu Reeves s knírkem, který má proslov o hovnech. Doslova. Tak přesně takto by se dal v pár slovech shrnout film The Bad Batch, který kromě uhrančivého vizuálu, povedeného soundtracku a hromady otázek nenabízí vůbec nic. Je mi vážně záhadou, proč se vlastně ti lidé uchýlili ke kanibalismu, proč je snímek tak dlouhý a proč film obsahuje prostřihy na bezdomovce Giovanniho Ribisiho, který by nejraději ze všeho zrušil drobné. PS: Faktu, že jednoho z bezdomovců hraje Jim Carrey jsem si všiml až na úplném konci. „Strange isn't it? Here we are. In the darkest corner of this Earth. And we're afraid of our own kind.“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úvodními scénami mě spadla čelist hodně nízko. Kanibalismus ve filmu? Chov lidí na maso? Špatná sorta s touhle tématikou hlavu rozhodně nedělá. Vždy jsem tušil že Jason Momoa skrývá obrovský potenciál pro podobné role a mé tušení se mě vyplnilo. Jima Carreyho jsem poznal jen podle mimiky a schválně se nechte lidi překvapit zda-li vůbec ve filmu promluví. Neznámá režisérka každopádně dokonale upoutala mou pozornost a klidně bych jí svěřil další díl Mad Maxe. 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Většina komparzu a neherců pochází ze Slab City, tzn. stejné kalifornské komunity, kterou navštívil hlavní hrdina snímku Útěk do divočiny (2007) Chris McCandless (Emile Hirsch). Většina „Slabberů“ nepotřebovala žádný make-up ani další úpravy. (Caszidy)
  • Režisérka Ana Lily Amirpour má v oblibě klasickou tvorbu efektů. Hlavní designér make-up efektů Tony Gardner tak měl plné ruce práce. (Caszidy)
  • Zatímco se obecně předpokládalo, že amputace končetin Arlen (Suki Waterhouse) byly dosaženy digitálně, většina všech záběrů je ve skutečnosti make-up efekt. K vytvoření požadovaných záběrů bylo zapotřebí spousty předběžného plánování a storyboardingu. (Caszidy)

Související novinky

Jim Carrey kanibalem

Jim Carrey kanibalem

20.03.2015

Jméno Ana Lily Amirpour vám asi nic neříká, už brzy by se to ale mohlo změnit. Mladá režisérka, která loni debutovala upírským hororem Sama nocí tmou, patří mezi nejsledovanější nové tváře. A její… (více)

Reklama

Reklama