Reklama

Reklama

Schneider vs. Bax

  • Nizozemsko Schneider vs. Bax
Trailer 1

Nájemný vrah Schneider dostává zakázku přesně v den svých narozenin. Jeho cílem je spisovatel Ramon Bax. Po ujištění, že bude z akce zpět ještě před polednem a stihne pomoci manželce s oslavou, Schneider přijímá. Začíná tak festival lstí, bizarních náhod, špatných načasování a draze vykoupených omylů. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Velká holandská stylovka od mistra artových podivností Warmerdama, který si opět střihl velkou a výbornou roli. Na rozdíl od Borgmana má Schneiderův duel s Baxem blíže k tradičním žánrům a přišel mi uživatelsky pohodlnější (pozor, neznamená lepší). A jako několikrát každý rok si musíme zase povzdechnout proč něco takového nevznikne i u nás (už se k tomu ale snad pomalu blížíme). -- Bio OKO, festival Weird Europe. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na začiatku máme nájomného vraha Baxa a jeho cieľ, spisovateľa Schneidera. Sledujeme ako sa akcia pomaly rozbieha, keď v tom zrazu jedna chyba a začne nás to zaujímať. Potom sa to celé skomplikuje a ešte s väčším záujmom sledujeme, čo všetko pre nás Alex pripravil. A ten tradične nesklamal. Apropo, Schneiderova rodinka vskutku vydarená (od dcéry po dedka). ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Alex je naprostej mazák a genius podivností. Krom totální originality a nehorázně neortdoxního humoru mně fascinuje i jeho výběr interiéru, stejně jako u Borgmana je i tady středem dění krom velmi bizardních postav dům a jeho okolí v tomto případě bažiny a to je celý, pár herců a jupijajej motherfucker můžeme točit a pekelně se bavit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Nájemní vrazi na holandský způsob. Největší problém jsem měl asi s množstvím a charakterem překážek, které musely být překonány. Jakkoliv se režisér snažil, působilo to všechno až moc vyumělkovaně. Na můj vkus se tu také příliš žvanilo o ničem a jestli mělo jít o vtipné dialogy, tak asi nechápu nizozemský humor. Na druhou stranu nadsázka, ve které se celý film nesl, byla docela příjemná, pár vtipných momentů se tam také najde, sympatičtí byli i herci a bavil mě i ne úplně přiznaný souboj mezi snipery, takže celkově pozitiva převažují. Jen se nemohu zbavit pocitu, že to bylo nějaký divný. 65% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* po tomto filmu můžu říct, že jsem shlédl režisérovu veškerou dosavadní filmografii, takže jsem na něj od teď odborník ;-). Jeho stylizaci mám rád a ani tímto kouskem se nevymanil ze zajetých kolejí. Na jeho typickém absurdním humoru tu vše drží pohromadě i se rozpadá. Možná to rozporuplně zní, ale jinak bych to nedokázal popsat. Na můj vkus až přespříliš náhod a nezodpovězených odpovědí v příběhu, takže i když jsem se bavil, tak nemůžu dát vyšší hodnocení. Ale už se těším na další Warmerdamovský úlet ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama