Reklama

Reklama

Kurt Cobain: Montage of Heck

  • Česko Cobain (více)
Z akcí
USA, 2015, 132 min (Alternativní 127 min)

Seznamte se s osudy Kurta Cobaina prostřednictvím prvního autorizovaného dokumentu, který se navíc řadí mezi ty nejobjevnější a nejdůvěrnější. Na Cenu Akademie® nominovaný tvůrce Brett Morgen zkušeně smíchal Cobainovy osobní hudební archivy, dosud neuvedené fi lmové záběry, animace a objevné rozhovory s rodinnými příslušníky a nejbližšími přáteli a vytvořil niterný a detailní fi lmový portrét, který zachycuje Kurta jako nonkonformního umělce a sleduje ho od počátků jeho hudební kariéry. Fanoušci a současníci Nirvany se o Cobainovi dozví informace, které dosud netušili, a ti, kteří Cobaina a jeho hudbu objevili nedávno, pochopí, proč se z něj stala nesmrtelná legenda. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z akcí

Recenze (174)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Je to smutný, i když všichni vlastně víme, jak to dopadne/dlo, ale přesto není zrovna jednoduchý se dívat na domácí videa, kde vidíte, jak byl kolikrát Kurt mimo. Holt se na něm podepsalo dětství a to všechno kolem včetně slávy, kterou tak nenáviděl. C. Love na tom má dle mýho taky svůj nemalej podíl, ale o tom se vedou dohady dodnes. Nicméně plnej počet tomu nedám, protože tam spoustu věcí považuju za domyšlený, nepřesný a spíš tak jako vyumělkovaný, aby to asi mělo větší grády. A to je škoda, protože jinak je to zpracování na úrovni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na tento dokument. Rocková hudba a Nirvana, to je žáner, ktorý môžem, hoci Kurt Cobaina som nikdy nepreferoval. Po vzhliadnutí na tento snímok som si ale chuť nenapravil ani názor na neho nezmenil. Máme tu prierez jeho detstvom až po slávnu krátku éry Nirvany. Potom pol dokumentu jeho múdra ženuška kecá o tom, kto bol väčší feťák. Myslím, že dokument sa celkom nevydaril a skôr stavia Kurta do ešte horšieho svetla. ()

Reklama

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin Cobainovy duše... ačkoliv už nějakou dobu Nirvanu nijak extra neposlouchám (a že jsem ji na ZŠ žral dost), vůbec mi to nebrání ocenit tenhle dokument, pač ten je víc o Kurtovi než o Nirvaně. Že byl duše dost rozervaná, ví asi většina fanoušků, ale tohle je vážně povedená sonda do jeho mysli, spousta zajímavejch rozhovorů, záběrů, fotek a poznámek. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Né, že by tu nebylo spousta zajímavýho pokoukáníčka, to jo. Ale kde je kurva Dave Grohl? Proč Kris mluví vlastně jen o hovně i v tom malém prostoru co dostal. Tenhle dokument je pokud si to člověk přizná vlastně dost velká sračka! O tom, jak vznikaly skladby, převratný album a vztazích mezi členy kapely se nedozvíme zhola nic. A některý kecy Kurtovi mámy nebo té čubky Courtney jsou fakt k smíchu. Nelze upřít snahu o vykreslení složité Kurtovi povahy, ale silně z toho zapáchá kdo za tím vykreslením stojí....jeho hudební partáci to rozhodně nejsou. Ale jak říkám, dá se tu koukat na malýho Kurtíka jak dovádí, velkýho Kurtíka jak dovádí s dcerkou, no a prsatící se Courtney.....to je ale na plnohodnotný dokument kurevsky málo. ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

Záběry z dětství, kreslený scénky nebo orchestrální Smells Like Teen Spirit stojí fakt za to. Už od dětství byl Kurt solidně rozbitej díky rodičům a se vším okolo a Courtney jako třešničkou to byl asi nevyhnutelnej konec. Co postrádám je Dave Grohl. Vím že to není o Nirvanně ale nemyslím, že by byl nedostatečn blízký, jak Brett Morgen prohlásil, jenže to by se s Courtney museli kámošit, že. Nejsem odborník přes tyhle konspirační teorie, nicméně Courtney je zde líčena ve velice pozitivním smyslu a to jí nežeru ani trochu. Ukončení dokumentu třema slovama mě namíchlo, sdílím názor s uživatelem zsn o tom, co vše tam ještě mohlo a mělo být ať už o okolnostech kolem smrti nebo rozhovorem s Frances. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Podľa rozhovoru s Vanity Fair s režisérom Brettom Morgenom, po tom, čo Frances Bean Cobain videla film na premiére Sundance, Morgen ju sprevádzal späť k autu. Pred odchodom ho Frances objala a povedala: "You made the film I wanted to see." (WalterIK7)
  • Podľa rozhovoru s Rolling Stone plánoval režisér Brett Morgen zahrnúť do filmu bubeníka Nirvany Davea Grohla, ale ten bol zaneprázdnený natáčaním seriálu Sonic Highways (2014). V čase, keď bol Grohl k dispozícii, bol Morgen spokojný so svojím filmom a rozhodol sa ho nezahrnúť. (WalterIK7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno