Reklama

Reklama

Mozek v plamenech

  • Kanada Brain on Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Biografické drama vycházející z příběhu a stejnojmenné knihy Susannah Cahalanové, mladé novinářky, kterou postihlo zřídkavé neurologické onemocnění... Susannah Cahalanové je 21 let a má před sebou slibnou novinářskou kariéru v New York Post. Najednou začne trpět záhadnou nemocí. Mívá časté záchvaty, slyší hlasy a její stav se blíží k šílenství. Jak ubíhají týdny, záchvaty se stupňují, nevysvětlitelně přechází od vzteku a násilí do stavu katatonie a lékaři nejsou schopni stanovit správnou diagnózu. Po dlouhodobém pobytu v nemocnici se konečně najde lékař, který doslova na poslední chvíli objeví skutečnou příčinu nemoci. Pomůže jí krůček po krůčku vyléčit se a začít znovu žít jako plnohodnotný člověk. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film, docela zajímavé téma, docela dobře zahrané (vedl jsem s doktory spoustu podobných rozhovorů)...bohužel všechno tak nápadně vede k diagnóze schizofrenie, že mi bylo poměrně jasné, že všechno bude jinak. To by až tak nevadilo, co vadí je jasně odbytý konec, odehrávající se vlastně asi v pěti minutách (nevím jestli to bylo průhlédné jen pro mě, nebo i pro ostatní?!), ale jinak je to dobrý film, spoustu věcí mi to připomnělo, jen o mně nikdo film nenatočil...70% ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Film je velmi poutavý a emotivní. Režisér Gerard Barrett dokázal vytvořit napínavou atmosféru a zaujmout diváka svým vyprávěním. Hlavní roli Susannah ztvárnila Chloë Grace Moretz, která podala skvělý výkon. Její proměna z nadané a ambiciózní ženy v zmatenou a paranoidní pacientku byla přesvědčivá a dojemná. Moretzová dokázala projevit širokou škálu emocí a vystihnout složitost své postavy. Také ostatní herci byli na výši. Zejména Tyler Perry jako šéfredaktor Susannah a Carrie-Anne Moss jako její matka. Film je také poučný a inspirativní. Ukazuje, jak důležitá je péče o duševní zdraví a jak může být obtížné najít správnou diagnózu a léčbu pro vzácné nemoci. Zároveň ukazuje, jak silná je lidská vůle a jak může pomoci láska a podpora blízkých. Film je oslavou života a naděje. Mozek v plamenech je film, který stojí za shlédnutí. Je to film, který vás dojme, poučí a pobaví. Je to film, který vám dá nový pohled na svět a na sebe sama. Je to film, který vám zapálí mozek. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z nejlépe hodnocených filmů zde na ČSFD, kde hraje Chloë Grace Moretz. A jelikož je z těch mladých tváří jedna z těch nejšikovnějších, docela mě tento film, založený na pravdivých událostech, zajímal. A musím říct, že jsem, za možnost tento film vidět, moc rád, protože kdyby se mně nebo někomu v mém okolí stalo něco podobného, tak okamžitě budu vědět, na co upozornit. Často si říkám, že mám být rád za to, co mám, protože nikdy nevím, co se může stát. Když pak něco podobného vidím ve filmu v rámci nějakého pravdivého příběhu, tak samotné zamyšlení ohledně zdraví dostává úplně jinou dimenzi. Mozek v plamenech je přesně ten film, který dokazuje to, že bychom si měli vážit toho, co máme. Nejen v sobě, ale i kolem sebe. Nikdy totiž nevíme, co se může v nadcházející minutě stát. Plus Chloë tu svojí roli zahrála tak jako kdyby si onou nemocí opravdu prošla. Klobouk dolů. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Chloë Grace Moretz hraje mladou úspěšnou žurnalistku. Ono když v 21 letech píšete pro New York Post,tak ve Vás asi něco je. Problém ale nastane, když mozek začne bojovat s nemocí a celé tělo jí přestane poslouchat. Doktoři tvrdí, že je alkoholik a schizofrenik. Tělo neposlouchá čím dál tím více a Susannah (Chloë Grace Moretz) se uzavírá do sebe. Hlavní hrdinka hraje přesvědčivě a sluší jí to i na nemocničním lůžku. Film je podle skutečné události a pokud někoho filmy s nemocniční tématikou baví, tak směle do toho. Nejedná se o přelomový film ale určitě se na to 90 minut dá koukat. A navíc ve filmu potkáte spousty známých tváří. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že mám Chloë Grace Moretz ako herečku celkom rád a že film svojim poňatím stál hlavne na nej, tak nie som úplne spokojný, čakal som po hereckej stránke niečo viac. Nemôžem tvrdiť, že by úlohu Susannah Cahalan hrala zle, ale zas ani to nebolo niečo také, čo by bolo hodné pamätania, vyslovene len priemer. Príbeh ma však nenudil a hlavne ma milo prekvapil svojim záverom a finálnou myšlienkou s odkazom. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Nikar)

Reklama

Reklama