Reklama

Reklama

Lesapán

(studentský film)
  • USA Leshy
Trailer

Karel je hajný tělem i duší. O les se stará pevnou rukou a může se pyšnit trofejemi, o kterých si myslivci často nechávají jen zdát. V opuštěné části lesa ale pytláci probudí tvora, který by Karlovi mohl být rovnocenným soupeřem. V pohádkách se mu říká Hejkal, ale setkání s ním rozhodně nemusí skončit pohádkově. Zatímco se mu Karel snaží přijít na stopu, Hejkal je blíž, než si myslí. Mezi tajemným tvorem a Karlovou dcerou Aničkou vznikne zvláštní spojenectví. Kdo se nakonec stane jediným pánem lesa? (Savel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl novější Domovoj stoprocentně intenzivnějším zážitkem. Myslím, že Lesapánu škodí asi stopáž a vycpávkové scény. Bohatě by stačila klidně o pět minut kratší a nedopřát divákovi tolik pohledu na ochránce lesa, jehož častá přítomnost trochu ubírala na dojmu. Vizuálně naprosto super a už od začátku jsem v tom cítila nádech Kytice, ale méně je někdy více. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Absolvenstský film, který vypadá opravdu vyspěle a profesionálně, se zajímavou kamerou, hudbou, maskami a především se sympatickým obsazením. Film, který dokáže být pohádkový i děsivý zároveň (a ono to obojí funguje). Pokud tvůrci opravdu chystají celý seriál o strašidlech slovanské mytologie, bude to pecka. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Soukup je naděje Česka co se hororu(a i filmu jako takového, protože češi jediné co točí jsou romatnické komedie)tímhle filmem to opět dokazuje, jedné se o parádní a hlavně atmosférický film a to co se tu předvádí s kamerou je neuvěřitelné, záběry jsou nádherné. Herci poměrně překvapily. Maska byla co jsem čekal, byla naprosto dokonalá(i když mi přišla až moc jako Faun podle kterého se inspirovaly). Film je parádní sice se najde zaškobrtnutí ale to nemění nic na tom že je to nejlepší Český film od dob Třídy smrti. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Tak už to vypadá, že mladí filmaři taky chtějí točit něco jiného než nekonečné příběhy o tom, jak se tady máme všichni blbě (škoda, že to nechtějí taky ti starší, co drží filmový průmysl v rukou). Což je nejlepší filmová zpráva za poslední roky. Lesapán na mě působí jako manifest. Že to totiž s žánrovými filmy u nás jde. A jde to velmi dobře. Taková osamocená vlaštovka, za kterou se člověk dívá a doufá, že už brzo přiletí celé hejno. Mě se to moc líbilo a budu doufat, že ta nominace na českého kocoura znamená aspoň tolik, že se o filmu bude mluvit a že se tím možná inspirují i další. Potlesk. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu pocta Erbenovi. Klidně to mohla být další epizodka filmové Kytice. Viděl jsem to nepolíben obsahem i komentáři a tak jsem zprvu nevěděl o co go. Alien versus hajný Robátko říkal jsem si? Ale pak jsem pochopil. jako studentský film to bylo super. Mělo to i správně hutnou atmosféru a v jednom místě jsem byl napjatější víc než u leckterého skutečného hororu. Z hlediska kvality je to srovnatelné s Ropáky troufám si tvrdit! Já se naštěstí v lese chovám slušně, přírodu mám rád a chráním jí a tak se snad na ty houby nemusím bát chodit... Dávám za 4 rohlíky. * * * * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Tvůrci konzultovali scénář s profesionálními myslivci, aby se ve filmu nedopustili žádné chyby v myslivecké profesi, například že myslivci nosí pušku vždy na levém rameni s hlavní namířenou k nebi. Navíc scenárista a kameraman filmu jsou z mysliveckých rodin. (Savel)
  • Film byl natočen za 10 dní a nocí v rozmezí dubna až července. Natáčelo se v severních a východních Čechách. Většina filmařů včetně herců pracovala na filmu zadarmo. (Savel)
  • Role Aničky byla původně napsaná pro mnohem mladší holčičku. Její představitelka, Vladimíra Havlíčková, byla vybrána z přibližně 20 dívek. Zároveň režiséra zaujala její vášeň pro horory. Na otázku, jaký je její nejoblíbenější film, odpověděla Texaský masakr motorovou pilou (2003). (Savel)

Reklama

Reklama