Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Jessica Alba. Muž, který by odmítl Jessicu Albu v jejích 22 letech do postele, buď není heterosexuál, má zvrácený či ujetý vkus na ženy, není při smyslech anebo nemá mužské pohlavní ústrojí. Proto jsem se hned na začátku rozčílil. Naštěstí nedošlo u hlavního hrdiny k žádné z těchto variant. Je to vcelku nenápadný a jednoduchý snímek, ale je dobře obsazen - Jessica Alba tehdy začínala, ale třeba Bob Hoskins už měl pár hezkých snímků a Zlatý Glóbus ve sbírce. Jeho role je opravdu parádně zahraná a nejvíce vystihuje hlavní vyznění celého snímku - odvrácenou stranu kolonialismu pro běžné britské úředníky, kteří si nemohli zvolit svůj osud ani profesně ani v soukromí. Emily Mortimer má nevinný kukuč svádějící k obsazování nechtěných a oddaných laněk. A Brenda Blethyn mě od začátku do konce navýsost štvala čili to zahrála také velmi přesně. ()

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Film, kterému musíte stráááááášně moc odpustit, ale na druhou stranu je to čistě namíchaný lektvar romantického filmu, tak čistý, že si mě něčím získal. Jessica Alba je zde neskutečně smyslná a to ucho, který se do ní zamiluje, jsem ani nevnímal... Příběh je samozřejmě prostinký, ale celková atmosféra, prostředí a hloubka emocí, to tady prostě funguje. Tu spoustu naivních scén a ukázkově béčkových zvratů mi pozitiva silně přebila. Jo a jestli chcete sbalit holku, pusťte jí tohle a pak jí učte cizí jazyk... ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Prijateľný celkom pozerateľný romantický filmík. Krásna príroda a kultúra kmeňov bola pôsobivá. Zvyčajne sa mi vo filmoch nepáči, keď sa príbeh odohráva aj po niekoľkých rokoch. Tentoraz to bolo celkom príjemne zamaskované stálym dejom. Hugh Dancy bol pekný, ale nezdala sa mi jeho rola dostatočne vypracovaná. Jessica podala obstojný výkon. 60% ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Námětově je to nudné a v celku to je prach. Co opravdu stojí za chlapskou zmínku je Jessica Alba, kdybych nevěděl jaké radůstky tam provozuje ani bych se na snímek nedíval. Hugh Dancy a jeho postava se mi jeví jako pěkný vůl. Pohled na obnaženou Jessicu Albu je pěkně smyslný, a proto jen za ní dávám 3*. -5/10- ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film který mě opravdu hodně překvapil. Nejen krásnou přírodou (až moc) a dobrou atmosférou ale i velice dobrými hereckým výkony. Pro mě neznámý Hugh Dancy to zahrál fakt dobře, Bob Hoskins taky a Jessica Alba? To sem se nestačil divit (teď už nikdo nemůže říct že neumí hrát). Tenhle film možná na plné hodnocení není ale já jsem se nechal strhnout a když jsem měl bejt nasranej tak jsem byl a když mě měla pohltit romantická atmosféra...stalo se atd. Prostě berte to jako že film dostal 4* a ta pátá je za Jessicu od které bych hned začal brát lekce tak často že by se ze mě za chvíli stal hotovej lingvista. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Okrem Malajzie sa natáčalo aj v britskej metropole Londýn. Natáčanie prebiehalo od mája do júla 2000. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama