Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingemar žije se starším bratrem a těžce nemocnou matkou. Přijímá kopance osudu bezmocně jako pes Lajka, který zemřel při cestě do vesmíru. Když se matčin stav zhorší natolik, že se nemůže o syny starat, Ingemar odjíždí na venkov. Poznává jiný život, opravdové kamarády, příbuzné, kterým na něm záleží. Navíc přichází doba chlapcova erotického procitání a o veselé zážitky není nouze. Díky tomu se mění Ingemarův pohled na svět a dřívější hluboká melancholie se nevrací, ani když jeho matka zemře. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Místy až hrabalovský film očima malého rošťáka (na prahu dospívání ) situovaný do Švédska někdy před 50 lety. Kluk vyrůstá v neúplné rodině jen s maminkou (která ač smrtelně nemocná je téměř neustále duchem někde uprostřed svých románů), starším bratrem a milovaným psem. Prožíváme s ním kus jeho smutně-veselého mládí. Opravdu zážitek! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* upřímný film o strastech při dospívání. I když malý Ingemar neprožívá ve své rodině tolik radosti, tak je na vše pohlíženo s nadhledem a hledá se to lepší. A ten rozdíl výchovy dětí tehdy a teď je tak markantní až je to děsné. Všechny děti jsou spratci, ale mezi sebou se přece nějak srovnají. Příjemně optimistický a nostalgický film pro celou rodinu - jestli to tedy ještě teď někoho zajímá... ;-( [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

keddy79 

všechny recenze uživatele

budu pět chválu na tento film, kde jen mohu. Po ohromně dlouhé do době film, který mne dostal. Krásné i hnusné, negativní i pozitivní, dojemné a velice silné. Je o tom, jak je dětská duše citlivá, tvárná a otevřena všemu, co se k ní dostává. Výchova nemocné matky selhala jak mohla. Sama vychovávat 2 syny není jistě jednoduché, ale oni za to přece nemohou. Po odchodu mladšího ze synů ke strýčkovi si chlapecvšak matku idealizuje, jakoby si nechtěl nic špatného pamatovat. Nicméně, jeho zkušnosti nezmizí a projevují se. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, prečo mi to až tak nesadlo. Asi som si to mal pozrieť na štedrý deň. Hovoril som si, že by som to nechcel vidieť spracované ako českú alebo slovenskú prehláškovnú "hřejivú" komédiu o dospievaní, Hallstrom je proste väčší macher na podobné témy ako my. Môj život ako pes je ukážka toho, že film o dieťati nemusí byť nutne infantilný a ako je dôležité si poriadne premyslieť, ako danú látku natočiť. Hallstrom to zvládol na jednotku, len to bohužiaľ prešlo akosi mimo mňa. Tak mi neostáva nič iné, len si tento film nechať ešte niekedy na budúce Vianoce. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Především hlavní představitel (který mi zprvu nepřišel sympatický a na konci jsem z něj nemohl spustit oči) má zásluhu na tom, že je tenhle film uvěřitelný a v pravém smyslu slova milý. Neuhýbá před vážným nebo trapným veselým ani dojemným tématem - a neuhýbá tak vyváženě, že pocit ze snímku je (alespoň pro mne) velice pozitivní. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • 45. Zlatý Glóbus za rok 1987 - cena (1) - *Nejlepší cizojazyčný film - Švédsko (danecek24)
  • Dva bratři mají zcela odlišné akcenty. Ingemar hovoří švédsky s Göteborgským přízvukem, zatímco jeho bratr Erik mluví silným dialektem Stockholmu. (Nedhelborn)
  • Když jede Ingmar (Anton Glanzelius) podruhé vlakem za příbuznými, vlak vydíme z pohledu zhora. V tu chvíli si mužeme všimnout kusu kovové tyče, patrně součást vybavení štábu. (J.A.K.)

Reklama

Reklama